Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 14. 2. 2014.

| Istražujemo

Nagrađivana, pa otpuštena jer "ne zna svoj posao"

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
nagrada
Rezultati koji pokazuju da je Ivana u 2010. godini bila najbolja

Ivanu Đurić iz Aleksinca kompanija VIP je otpustila pod obrazloženjem da “ne poseduje potrebna znanja i sposobnosti”, iako je više puta nagrađivana za svoj rad.

Otkaz je zvanično uručen 9. maja 2013. godine, a razlog za otpuštanje Đurićeve je “neostvarivanje rezultata rada i neposedovanje potrebnih znanja za obavljanje poslova na kojima radi”.

Bivša radnica VIP-a objašnjava da obrazloženje, da “nema potrebna znanja” ne stoji, jer je 2010. godine postigla najbolje rezultate u Srbiji. Tada je, kako kaže, znatno premašila zadate ciljeve i ostvarila 3 puta veći učinak od traženog.

ivana Ivana Đurić dobijala nagrade, a zatim i otkazKompanija VIP je, tvrdi Đurićeva, posmatrala njen učinak samo u januaru i februaru 2013. kada je obim posla smanjen zbog novogodišnjih praznika i kada sve firme posluju smanjenim kapacitetom.

- Pored praznika imala sam i brojne porodične probleme, takođe imala sam i saobraćajnu nezgodu, pa sam bila bez službenog vozila u jednom periodu. Ako se pogledaju moji rezultati za celu 2012. godinu, ne samo da sam ostvarivala, već sam i premašivala tražene rezultate. U 2012. od svih zaposlenih u Nišu ja sam bila najbolja, a početkom 2013. sam dobila otkaz. VIP je proglašen za jednog od najboljih poslodavaca, pa ja pitam da li se tako ponašaju poslodavci prema svojim dobrim radnicima - kaže Đurićeva.

Povrh svega, bivša radnica kompanije VIP tvrdi da joj niko od nadređenih nije ukazao na greške u radu, već je samo dobila upozorenje pred otkaz, a ubrzo zatim i otkaz.

Međutim, u kompaniji VIP tvrde da Ivana Đurić nikada nije bila nagrađivana i da pored pune podrške i pomoći nije uspela da se prilagodi “novim zahtevima svog radnog mesta”, već je njen učinak od strane pretpostavljenih više puta ocenjen kao nezadovoljavajući.

- Ivana Đurić je tokom 2010. godine ostvarivala solidne radne rezultate na svom prodajnom mestu u Nišu i za to je tada dobijala odgovarajuću novčanu nadoknadu. Ona nikada nije bila nominovana za najboljeg radnika u kompaniji, tako da nije mogla ni da bude nosilac ove titule - stoji u pisanom odgovoru kompanije VIP.

VIP-NIs.jpg Poslovnica kompanije VIP u Obrenovićevoj ulici u NišuIpak, advokat Ivane Đurić, Aleksandar Kuljak pored pisanog dokaza u kojem stoji da je Ivana nagrađivana zbog najboljeg učinka na godišnjem nivou, naglašava da je ovo na sudu potvrdio i advokat kompanije VIP. Dodaje i da nije tačno da je Ivana imala podršku, jer je sastanke sa nadređenima obavljala u kafiću.

- U konkretnom slučaju postoje objektivne okolnosti koje VIP nije sagledao, prilikom procene rezultata rada. Nemoguće je da radnik koji u dužem vremenskom periodu dobija nagrade u vidu bonusa na mesečnom nivou, odjednom izgubi potrebna znanja i sposobnosti, ili pokaže nedovljno zalaganje, tako da je očigledno da je u konkretnom slučaju prekršen zakon – rekao je Kuljak.

Konačnu reč će ipak dati sud, jer je Đurićeva podnela tužbu protiv kompanije VIP kojom traži poništavanje raskida ugovora o radu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boban

    04:22 // 9. 3. 2014.

    O Ivani mogu samo pohvalno da se izrazim, i kao coveku i kao profesionalcu.

    Ivana zelim ti puno srece i uspeha - ne slucajno, bas na danasnji dan :)

  • nebeski narod

    22:17 // 22. 2. 2014.

    Samo u Serbistanu je ovo moguce, da li bi smeli tako da postupaju u Austriji? Ne, tamo ljudi rade u korist firme a ovde se izgleda samo gleda licna korist. Vipu treba sindikat!!!

  • doktor

    12:46 // 22. 2. 2014.

    Imao sam cast da saradjujem sa gosp. Pravi profesionalac. Sve reci hvale za nju. Za Vip nemam komentar, ovo je necuveno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: