Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:48, 30. 5. 2012.

Niški mediji pod kontrolom vlasti?

toplana ntv

Kroz skrivene ugovore, potpisane bez tendera i kriterijuma gradska vlast u Nišu medijima godišnje isplaćuje stotine miliona dinara, pokazalo je istraživanje Južnih vesti.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Nemanja

    02:14 // 30. 5. 2012.

    Konačno da neko progovori o tome. Bogu hvala. Nadam se da ćemo imati snage da odstranimo sa medija sve tumorne ruke halapljivih vlastodržaca.

  • Milenko Jovanović

    03:12 // 30. 5. 2012.

    I pored tolike "pomoći", televizije su u dugovima... Odlično istraživanje, svi treba da znaju kako u stvari funkcionišu mediji.

  • john john

    07:31 // 30. 5. 2012.

    Kakav je ovo lopovluk sa finasiranjem TV Bela Amie i Narodnih od strane grada (i ostalih ali poouzdano znam da njima daju najvise) ???

    Sta ima nasim parama da se finansira Vitko & co ?

    Neko treba da bude uhapsen za to.

    Jel' grad ima NTV ? Sta ima da poklanja nase pare privatnicima?

    Zgrada Narodnih novina (sa sve novinama)je prodata za smesnih 200 000 evra ako se secate tom istom Vitku.

    • Seka Nikolić

      19:19 // 31. 5. 2012.

      Prvo bi valjalo ispitati na koji nacin su braca uspela da pokupuju sve medije u ovom kraju i ko im sada placa odrzavaanje u zivotu tih medija dok ne isstekne rok da zaistaa postaanu vlasnici bagatelno kupljenih zgradaa koje ce pretvoriti u hotele.

  • miki

    07:38 // 30. 5. 2012.

    Mogli bi malo i da ispitate rad direktorke Niške TV koja je zavela diktaturu u svojoj firmi sveteći se zaposlenima zbog negativnih komentara tokom perioda pre nje o njenom partijskom šefu. Niška TV je sve samo ne nezavisna i profesionalna.

  • saša

    07:44 // 30. 5. 2012.

    Novac poreskih obveznike privatnim medijima, ništa drugo ne može kao posledicu imati osim kontrolu medija. Novac koji mediji ne zaradjuju a ipak ga dobijaju, veštački održava u životu mnogo veći broj medija, od broja koji može da preživi samostalno prodajući svoje usluge privredi. Ovo za posledicu ima da niti jedan medij ne može da preživi vodeći nezavisnu uredjivačku politiku, odnosno da ne postoji medij u Nišu koji nije u strahu šta će biti s njim ukoliko ostane bez novca iz budžeta i javnih preduzeća.

  • zivkovic

    07:46 // 30. 5. 2012.

    Sve to sto ste napisali je tako pa i mnogo gore, na svim skoro medijima postoje novinari koji daju informacije svojim finansijerima tj. Jkp u gradu.

  • Goran Stanković

    08:10 // 30. 5. 2012.

    Bravo za istraživanje i analizu.

  • Radnik

    08:15 // 30. 5. 2012.

    Primera radi Opština Prokuplje, konkretno predsednik Milan Arsović, finansira mesečno televiziju Zona Niš 60.000 dinara. I naravno, svaki dan je na televiziji sa svojim dosadnim i lažnim hvalospevima....

  • Branislav Petrović

    08:34 // 30. 5. 2012.

    Sve čestitke "Južnim Vestima" na pokretanju ove vrlo interesantne teme.

  • Sija

    08:47 // 30. 5. 2012.

    Tv 5 je bila regionalna televizija - i sa signalom prek Jastrebca dopirala je do Smedereva - medutim pre 2-3 godine tu funkciju je preuzela Zona a sad su i jedna i druga u velikim dugovim- nerazum baš.Dobili su i pomoć od grada-nisu čista posla tu,

  • bas tako

    08:53 // 30. 5. 2012.

    ovom organizovanomkriminalu i saric bi pozavideo...dovoljno je,na primer,da izadjete na APR i tamo vidite zavrsni racun recimo TV Kopernikus...ja mislim da bi ta kuca mogla da sponzorise grad a ne grad njih.Za finansiranje VItka neko bi trebao tek da napipa zatvor...

  • Miša

    09:00 // 30. 5. 2012.

    Bravo za tekst!

  • Ljubazni komsija

    09:56 // 30. 5. 2012.

    Kada se u tekstu pominju kriterijumi, zapitao bi se, prema kom osnovu Niska Televizija dobija toliki budzet? Ako je odgovor zato sto je gradska televizija, ja bi se zapitao ko je onda zaposlen u toj televiziji na teret naroda, kad im je tako mala gledanost. Ciji se rodjaci, zaposleni tamo, hrane nasim hlebom, ako je taj servis beskorisan? A media mag Vitko je onda posebna prica. Za koji kvalitet programa mu se daju tolike pare? Belle amie ima samo ko je pustio biranje kanala na auto, pa se memorisalo samo. Bespotrebno zauzimanje broja na televizoru!!!

  • Luka Laban

    10:14 // 30. 5. 2012.

    Dragi moji prijatelji, ako u nekom javnom preduzecu postoji problem onda je to NTV Niska televizija. Ovo preduzece nikada nije imalo goreg direktora. Trenutno su svi u televiziji u strahu od direktora Dragane Nikolic, te niko ne sme da digne glas. Jedna osoba je digla glas protiv terora i diktatute u NTV-u i dobila je otkaz. Radi se o Mileni Vidojkovic, novinari koji radi vise od 30 gidna u novinarstvu. Onoga ternutka kada je rekla da je car go, dobila je otkaz bez ikakvog valjanog razloga.
    Pitam se samo dokle cemo da imamo partijski (URS) postaljene kadrove koji terorisu sve oko sebe kao sto to D. Nikolic cini.

    • ljubazna komsinica

      11:14 // 30. 5. 2012.

      ...taj otkaz ima svoju predhistoriju...one su bivse SPS drugarice i komsinice davnih dana koje su se pokarabasile mnogo pre NTV...E,sad,ko bi znao da ce gdja Nikolic postati direktor gdja Vidojkovic...svet je mali

  • NIKola ČD Pešić

    11:09 // 30. 5. 2012.

    Много је телевизија на овом простору а мало новина. И наравно све се удварају политичарима на власти јер им од њих зависи судбина. То финансирање треба строго контролисати од стране независне институције. Све ове приватне ТВ раде по принципу;*поштено се увек пише о ономе ко да више!* а НТВ углавном служи владајућој већини. Нишу су довољне две добре ТВ и једне поштене новина. Али *Народне* од кад су приватизоване, углавном преживљавају преписивањем вести од јуче. Не могу да схватим да ни УКРШТЕНИЦУ немају, којом би се читалац на крају засладио прочитавши све мучне наслове. Нема ни ВИЦА, АФОРИЗМА, ХАИКУА или друге ситнице која би разбила монотонију данашњице. Да није Сашине карикатуре, као да читаш само умрлице. А све ће то тако бити доклегод је главни уредник Тимошенко, јер забога, само он зна да пише те ситнице које освежавају. Но, нека приватни медији раде што им воља али не нашим парама! Па да видимо докле ће тако!

  • Maja M

    11:27 // 30. 5. 2012.

    Vec odavno nije lako gledati mirno ni jednu tv iz naseg grada. Toliko su pristrasni i toliko blafonakloni prema lokalnim politicarima da je to bolno. Pa pomislio bi neko da zivimo u savrsenom drustvu gde tece med i mleko. Dajte ljudi opasuljite se, gledaju vas ljudi, pa nismo mi ludi da ne vidimo sta se desava. Bolje i zatvoriti medije ako nisu u stanju da funkcionisu trsisno nego ovakvo stanje. Dajte malo radite svoj posao, tj budite objektivni i prikazujte nam istinu!

  • Vladimir Ilic

    11:30 // 30. 5. 2012.

    Osnovni problem niskih televizija je njihova upravo finansijska slabost...ovo mucenje sa parama poreskih obvezika samo drzi sistem koji je jako los...nis ne moze da ima vise od jedne kvalitetne televizije ali velike televizije. Na zalost u Srbiji je rec udruzivanje i spajanje jako nepopularna tako umesto jedne velike twelevizije koja bi parirala beogradu imamo mnogo malih koje nemaju ni za plate svojih radnika

  • Vladimir Ilic

    11:45 // 30. 5. 2012.

    I ako bi resili problem sa finansiranjem medija od strane raznih uprava ostaje nam finansiranje od strane privatnog kapirtala. Da bi televizija prezivela treba joj dosta novca a to joj obezbedjuju marketinske agencije koje su sve manje ili vise u Srbiji u vlasnistvu Djilasa tako da problem ostaje i bez toga jer je centralizam moci i finansija vec nacienjen i uvek ce biti jakog uticaja politike i preko privrede. Situacija je bezizlazna

  • Dragan Vukadinovic

    13:02 // 30. 5. 2012.

    Ове Јужне вести, мнооооооооооооого причају за своје године. Могле би мало да обрате пашњу на своје понашање

    • Nishlija

      13:10 // 30. 5. 2012.

      Sram te bilo.

    • ljubazna komsinica

      13:23 // 30. 5. 2012.

      kazite da se salite?

    • student

      13:25 // 30. 5. 2012.

      Jel to ovaj gospodin javno preti?

    • merak

      13:39 // 30. 5. 2012.

      hahahha radikali nemojte vi da se javljate, dabog nikad ne presli vise cenzus smesni ste i zatucani, zasto vise postojite? trujete narod samo... juzne svaka cast!

    • Branislav Petrović

      14:38 // 30. 5. 2012.

      Ti bolje da skratiš jezik.Koj si bre pa ti faktor da nekoga učutkuješ.Zakitio si se sa tom sličicom,nabacio novo odelo,obrijao i naterao kosu na razdeljak i ajde idi gde si takav pošao.

    • Dragan Vukadinovic

      16:46 // 30. 5. 2012.

      Љубазна комшинице,
      НАРАВНО ДА СЕ ШАЛИМ. Искључиво на Јужним вестима пратим дешавања и новости у граду. Уважавам рад њихове редакције која има храбрости да ексклузивно отвори многа питања о којима остали и не шапућу. Желим им да истрају и трају, али власт у овом граду би радије да се ћути о многим аферама. Мислим да су и новинари ЈВ схватили мој сарказам који садржи и подршку и стрепњу да не иѕгубимо овај ЈЕДИНИ слободни медиј.

    • Dragan Vukadinovic

      17:09 // 30. 5. 2012.

      П.С. Мерак, опет ме ниси ништа разумео. Видиш да и ја навијам ѕа ЈВ. А што се цензуса тиче... да ли је важнији цензус или образ?
      Поздрав нишлији

  • bagru_na

    13:19 // 30. 5. 2012.

    a kad studenti odu i traze od opstine ili ovih drzavnih preduzeca 10.000 dinara jednokratno da plate smestaj ili hranu za strane studente sa razmene ...ovi kazu ... "nemamo za leba" a ima se za ovo... SRAMOTA!

  • Mario Radojkovic

    14:21 // 30. 5. 2012.

    Govorim u ime RTV BANKER.
    Drago mi je da je neko pokrenuo ovu temu, jer je cinjenica da Niski mediji mnogo para crpe iz budzeta.
    Sto se tice samog BANKER-a obavestavam redakciju Juznih Vesti i citaoce ovih vesti da je RTV BANKER u poslednjih godinu dana prekinuo ugovore sa svim opstinama i da vec godinu dana nije ni jedan jedini dinar uplacen na racun RTV BANKER iz prostog razloga sto smo politicki u potpunosti neutralni. To je cinjenica. Sta vise tako nam je i koncipiran radio i TV program.

    I napominjem da je slika ugovora iz 2010 godine.
    Jos jednom, sve pohvale za redakciju Juznih Vesti. Nislije trebaju znati gde im odlazi novac. :-)

    • milan

      15:36 // 30. 5. 2012.

      Ljudi eto prilike da opletete po ljudima koji vode i kradu ovaj grad. Juzne novine preko interneta a vi preko radija i televizije. Samo napred, izgurajte, za dobro svih nas koji zivimo u ovom gradu! Nista drugo osim istine ne treba da prikazete :)

  • ДуЛе

    15:01 // 30. 5. 2012.

    Браво за Јужне вести! Стоп мафијашкој спрези власт медији,које финансирају народним парама!

  • Меда

    15:06 // 30. 5. 2012.

    Хтео сам да направим поређење са пчелама и медом али је много примерније да се каже: Где има фекалија, увек ће имати и зелених зунзара.

    Медији у Нишу постоје јер из политике има невиђено много мецена... Кад комерцијални медији буду постали стварност, данашњи медији засновани на "донацијама" политичких мецена ће нестати као што су и дошли.

  • dejan

    17:05 // 30. 5. 2012.

    Veliki pozdrav mojim nislijama.
    Zivim u Beogradu situacija slicna kao i u Nisu,samo ima vise para.
    Nemojte da se zanosite, i u mnogo razvijenijim zemljama nema nezavisnog novinarstva.A sto se tice placanja tj finansiranja medija to je tako,i tako i ce da bude, jer odlicno znam kako se finansirao UNS,NUNS,i kako se sada fiannsiraju ta KVAZI udruzenja,moj brat bio u upravnom odboru u jednom od pomenutih.Obicno oni koji galame najvise su zaglibili i prave greske.Znate napad je najbolja odbrana!Nemojte pogresno da me shvatite nisam ni na cijoj strani,brat mi je 25 godina ugledni novinar i sve mi je jasno kao DAN!!!

  • Profesor

    17:06 // 30. 5. 2012.

    A, da mediji nisu pod uticajem vlasti, koliko bi tek onda bila transparentnija i vlast, a i rad politički postavljenih organa vlasti u javnim ustanovama u Gradu?! Koja TV je deo mreže ANEM, a nije objavila emisiju koju je snimila i emitovala mreža ANEM baš u Nišu?! http://www.youtube.com/watch?v=H95BI9Ccgzs - Ogledalo vlasti!

  • MJ

    20:21 // 30. 5. 2012.

    Ljudi, ostacemo u Nisu samo sa TV Belle Amie i sa Narodnim Novinama! Vitkovizija na pomolu. Zamislite decu koja odrastaju samo uz ta dva medija u ovom gradu!

    Majmun usao u tenak.

  • Sasa Vasilic

    20:48 // 30. 5. 2012.

    bravo za J.V.!vi ste jedino svetlo na kraju tunela koji je olicenje za ovaj grad.sloba i njegov zakon o informisanju su decija uspavanka prema ovakvim desavanjima. a,o kvalitetu programa ne treba trositi reci,sve na gomilu da ih skupis,ne bi mogo jednu prosecnu tv da napravis!

  • Milos Dinic

    02:25 // 31. 5. 2012.

    Bravo za Juzne Vesti! Bas me zanima da li ce neko od niskih politicara da demantuje tvrdnje iz teksta. Ili ce da posalju PR-ove da nam "protumace" sustinu ugovora "o posebnom medijskom pracenju". A bas me zanima sta na ovaj tekst i cinjenice kazu direktori i vlasnici medijskih kuca!? Ako ne budu demantovali tekst, politicari mora da priznaju da manipulisu Nislije tako sto novcem istih tih Nislija placaju medije da ulepsavaju stvarnost i stavljaju politicare, stranke i njihova (ne) dela u prvi plan. A mediji mora da priznaju da nisu nikakvi "cuvari demokratije" i "kontrolori vlasti", vec iskljucivo sredstvo preko koga niski politicari manipulisu gradjane. Ustolicieni sistem je toliko truo i nezdrav da mora da se menja, makar u Nisu ostala samo jedna ili dve medijske kuce.

  • Dr Jakov Zlatar

    15:18 // 31. 5. 2012.

    Od kada je Dragana Nikolić URS?Znam da je devedesetih bila u SPS-u, a bila je i u DS-u, kada je bila "bliska" sa jednim tadašnjim funkcionerom.Očigledno da ima širok koalicioni kapacitet(čak i Čankovog tipa)

    • Seka Nikolic

      13:21 // 1. 6. 2012.

      Dr Jakove, ne znam na koji period mislis, bliskost je gajila sa jednim iz tadasnjeg SPO-a.Bar je, dok je sa nekim pricala telefonom, kod kolega stvarala utisak da je on, zato sto je tada bio na vlasti u TOJ stranci. Prvo se obracunavala sa "nepodobnim" koleginicama, a posle i sa mladjim kolegama koji su odolevali njenim carima.Ma, obracunavala se ona i sa zdravima, koje je terala u bolest, i sa bolesnima,kojima je tek zagorcavala zivot, i sa svim rodjacima, kojih je bilo vise, a koji takodje nisu opravdavali ono sto je cinila.

  • Seka Nikolić

    19:21 // 31. 5. 2012.

    Zla zena...najpre treba ispitati ko je postavlja i odrzava na mestima gde samo maltretira ljude, sve one koji joj smetaju i koji znaju vise od nje.

  • Seka Nikolić

    19:28 // 31. 5. 2012.

    Dragana Nikolic je dovoljno zagorcavala zivot ljudima u Narodnim novinama,odaakle je metlom oterana.Toliko zla u jednoj onolikoj zeni,pa to svet nije video. Koliko je suza proliveno zbog nje, koliko je ljudi ostalo ugrozenog i ostecenog zdravlja,kolikima je zavukla ruku u dzep!I , pored svega, nju n eko i daalje stiti, forsira...kome je ovo zlo vise potrebno, to niko ne zna. Steta, nekada je bila dobar novinar i lepa zena.

    • Seka

      18:36 // 1. 6. 2012.

      Koliko vidim po glasanju za komentare, sira porodica Dragane Nikolic raspolaze sa jedno 15 kompjutera...toliko dislajkova nekako mogu da namaknu.Ako se broj minuseva poveca od granice snova, 25, mora da su poceli da se sluze komsijskim...ali se i dalje nije javio niko, sa bar jednom lepom recju za nju....neke stvari su ipak nemoguce

  • Besna

    18:26 // 4. 6. 2012.

    Interesantno da ste gospodine urednice bas Vi objavili ovakav tekst. Samo ste sebe zaboravili da dodate na listu da vidimo ko se to nalazi na broju 1. Juzne vesti su stranacki prebojene i to je jasno svakom ko je iole upuceniji u postojanje struja u okviru iste partije Ds. To sto ste pristalica jedne a ne i druge strane ne znaci da niste stranacki opredeljeni. Ovaj komentar nece osvanuti ali se nadam da ce Vas bar iznervirati kao sto ste Vi mene ovim tekstom, gde po svom dobrom straom obicaju pljujete po drugima koa da ste Vi jedini ispravni a daleko ste od toga svetlosnu godinu

  • Jelena

    10:57 // 5. 6. 2012.

    Mene konkretno bas briga ko finansira medije u gradu... Vise me interesuje zasto se na tim medijima ne daju naj novije vesti iz nisa i okoline?
    Zasto su im na sajtovima udarne vesti od pre nedelju dana, zasto ne mozemo da znamo koje su ulice zatvorene zbog radova, zasto nigde nismo mogli da nadjemo informaciju o polu maratonu koji je odrzan pre neki dan, zasto se pusta jedna ili dve potpuno nebitne informacije svakog dana...

    Da li se u gradu stvarno nista ne desava ili je to jednostavno neprofesionalizam i lenjost novinara...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: