Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 25. 8. 2014.

| Istražujemo

Opština "oštetila" predsednika

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Odšteta od Opštine
Neka plati ko je kriv

Pošto, "krivicom poslodavca" nije mogao da iskoristi godišnji odmor u 2013. godini, odlazećem predsedniku niške Opštine Crveni Krst Darku Bulatoviću isplaćena je "naknada štete" od 136.000 dinara.

U dokumentu do kog su došli novinari Južnih vesti piše da je odluka doneta na zahtev Bulatovića maja 2014. godine, neposredno pre nego što je podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine.

- Darko Bulatović podneo je zahtev za plaćanje godišnjeg odmora za 2013. god. koji nije mogao da iskoristi zbog povećanog obima posla, a radi nesmetanog rada Gradske opštine i izvršavanja radnih zadataka i obaveza predsednika Gradske opštine - piše u obrazloženju koje je potpisao predsednik Administrativnog odbora Momčilo Jović (SNS).

Već u sledećem redu piše da je iznos "odštete" određen u skladu sa Članom 76. tadašnjeg Zakona o radu, po kome se isplaćuje "prosečna mesečna zarada u prethodna tri meseca".

Međutim, cifra je dodatno uvećana odabirom pomenuta 3 meseca. Tačnije, odluka o isplati je doneta 25. maja, što znači da bi "prethodna tri meseca" trebalo da budu februar, mart i april, ali je umesto toga obračunata plata od januara, meseca u kome je Bulatović primio desetostruko veću platu u odnosu na april.

Zbog čega je tako obračunato novinari nisu uspeli da saznaju. Ni načelnik Opštinske uprave Vlastimir Petrović, ni njegov zamenik Ljubisav Pantić nisu znali odgovor.

- To stvarno ne znam. Ne mogu da Vam odgovornim na to pitanje. Ne znam - kaže Pantić.

Prema podacima iz platnih listića do kojih su došle Južne vesti, predsednik Opštine je u januaru i februaru primio oko 115.000, u martu 59.000, dok je u aprilu isplaćeno svega 9.000 dinara.

Plata predsednika Opštine (bruto)
 JanFebMarAprMaj
Zarada160.200164.73183.69413.1215.545

Podsetimo, Darko Bulatović, jedan od lidera niškog SNS, ostavku na funkciju predsednika Opštine podneo je sredinom maja, nakon što je 2 meseca ranije imenovan za v.d. direktora "Jugoistoka". Darko Bulatović SNS Niš Darko Bulatović

Vredi pomenuti da je neposredno pre nego što se povukao sa funkcije u Opštini, Opštinsko veće Bulatoviću već isplatilo 43.000 dinara "u znak pažnje i doprinosa razvoju Opštine".


Bulatović: Pare sam poklonio Radničkom

Sada već bivši predsednik Opštine Crveni Krst ne vidi ništa sporno u tome što je tražio i dobio 136.000 dinara odštete za neiskorišćeni godišnji odmor.

On tvrdi da je bio sprečen da iskoristi godišnji odmor zbog obaveza koje je imao kao predsednik Opštine, ali ne seća se tačno razloga.

- Ja mislim da je to bilo uvođenje nekog vanrednog stanja, posle onaj premeštaj što je bio.. pošto sam promenio radno mesto - kaže Bulatović.

Bulatović, koji je u to vreme bio i predsednik niškog Radničkog, kaže da novac od "odštete" nije zadržao za sebe, već je poklonio Klubu.

- Ja sam ih pitao da li mi pripada... kako su formulisali to već ne znam, pitao sam ih prvo "koliko je?" i pitao sam ih s razlogom, jer sam ta sredstva uplatio Fudbalskom klubu "Radnički". I to je tačno i to je namenski podignuto za njihove potrebe, da bi im to dao - kaže Bulatović.

​Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja u 2014.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    23:03 // 26. 8. 2014.

    Bulat je totalni kralj i promaseni zivoti mogu samo da mu zavide.

  • lazes bre sve

    22:12 // 25. 8. 2014.

    Aman covece koga bre ti lazes. Pa video sam te na moru prosle godine. Pozdravili smo se covece, a ti nisi koristio godisnji. Sta si bre onda koristio...? Ovo je neverovatno!!!! Ludilo!!!

  • Milić V.

    18:56 // 25. 8. 2014.

    I više nego korektno sa Darkove strane. Još jedan dokaz da se kao predsednik FK Radnički, ponašao domaćinski.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: