Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 10. 12. 2012.

| Istražujemo

Oni će voditi Grad

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
doktor-magistarskih-nauka2.jpg

"Poznavanje opšteg znanja kompjutera", "doktor magistarskih nauka" samo su neki od detalja biografija kandidata za članove Upravnih odbora niških preduzeća i ustanova.

Osim što je većina biografija koje su kandidati podneli pisana kao literarni sastav, bez poštovanja i najosnovnijih formi "CV"-a, mnogo više zabrinjava njihova sadržina. 

Dok se kod kandidata za direktora novoformiranog "Zavoda za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje" Kosti Todoroviću, koji je naveo da je "doktor magistarskih nauka" najverovatnije radi o grešci u kucanju, kod nekih to ne bi moglo da bude opravdanje. doktor magistar

Primera radi, kandidat za člana Upravnog odbora Galerije savremene likovne umetnosti Milan Nikolić među "posebnim znanjima" naveo i "Poznavanje opšteg znanja kompjutera" i "poznavanje engleskog jezika".

Vredi pomenuti detalj iz biografije Jelene Vučković (25), diplomiranog inženjera tehnologije kojoj jedino radno iskustvo predstavljaju promocija proizvoda i posao "PR Menadžera fakulteta", a koja je kandidat za člana Upravnog odbora Medicine rada.

- Mlada sam, perspektivna, ambiciozna, spremna da se angažujem u svakom pogledu i prikažem sebe u najboljem svetlu - piše, između ostalog u delu "Lične osobine".

Jadranka Bonić Vredna pažnje je i biografija pedijatra dr Jadranke Bonić, koja je kandidat za člana Upravnog odbora Hitne pomoći. Osim neobičnog mešanja ćirilice i latinice, posebno je naglašena stranačka pripadnost čak i supruga.

Posebnu pažnju privlače i detalj iz profesionalne biografije kandidata za predsednika Upravnog odbora JKP Objedinjena naplata. 

Naime, Đoka Antić više od 25 godina proveo je u državnoj bezbednosti. U početku kao "operativni radnik" u Nišu i Gnjilanu, a zatim i kao šef DB u Dimitrovgradu i Nišu, dok je tokom 2006. godine bio i "viši samostalni savetnik direktora BIA". đoka db

Antić je posebno izdvojio i jedan detalj iz svoje biografije:

- Član sam Srpske napredne stranke od 2008. godine. Učestvovao sam u svim protestima i davao podršku manifestacijama SNS u Beogradu na rušenju bivšeg režima - piše između ostalog u "Napomenama".

Među svojim "dodatnim znanjima i veštinama" Antić, inače profesor književnosti, naveo je i: "sportske aktivnosti rekreativnog tipa. Zidarski zanat stečen radeći tokom studija, gajenje voća i proizvodnja sokova i rakija na sopstvenom imanju.

Imenovanje novih članova upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća i ustanova biće na dnevnom redu Skupštine Grada u sredu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • VLADO DJUKIC

    21:46 // 5. 1. 2013.

    Intelektualac sam.
    Nije čudo što smo propali.

  • Djoka

    01:24 // 27. 12. 2012.

    Hahaha! Ovo je fenomenalno. Ne znam sto se tripujete, ja sam 100% siguran da su se ovi super zajebavali sa CV-evima.
    Ne znam da li ste ikad bili u prilici da popunjavate zivotopise, ali zaista je i meni padalo na pamet da pisem najvece moguce nebuloze jer su pitanja jos apsurdnija. "Napisite nesto o sebi". Pa, brate, ambiciozan sam, sposoban i pecem rakiju! Molim lepo!

  • Marvin Marsovac

    13:14 // 19. 12. 2012.

    "Ovo me čini veoma ljutim" ("This makes me very angry")... sva ta neinteligentna zemaljska bića treba uz pomoć Uranium PU-36 Explosive Space Modulator-a DEZINTEGRISATI !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: