Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:36, 4. 8. 2015.

| Istražujemo

Podignuta optužnica protiv Igora Novakovića

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Igor Novaković SPS Jugoistok

Zbog sumnje da je umešan u finansijske malverzacije u vreme dok je bio direktor "Jugoistoka", Više tužilaštvo u Nišu je podiglo optužnicu protiv jednog od lidera niškog SPS-a.

Kako je novinarima "Južnih vesti" potvrđeno u Višem javnom tužilaštvu, Novaković je optužen za krivično delo "zloupotreba službenog položaja".

Detalji optužnice trenutno nisu poznati, ali je novinarima rečeno da su njom obuhvaćeni suvlasnici preduzeća "CIM grupa".

Sa druge strane Novaković naglašava da optužnica još uvek nije "potvrđena", odnosno da i dalje postoji mogućnost da Viši ili Apelacioni sud ne prihvate optužnicu.

Podsetimo, Novaković i još 5 osoba su bili uhapšeni januara ove godine zbog sumnje da su umešani u ozbiljne malverzacije.

Kako je tada saopšteno iz policije, on je avgusta 2013. godine najpre prekinuo otpočeti tender za "menadžerske usluge", a zatim, bez raspisivanja novog, posao vredan preko 30 miliona dinara prepustio preduzeću "CIM grupa".


Novaković "oslobođen" sumnje u slučaju mobilnih telefona

U Višem tužilaštvu je novinarima rečeno da je tokom istrage u slučaju zloupotrebe sa mobilnim telefonima utvrđeno da Igor Novaković nije bio umešan u tu zloupotrebu, ali da je i u tom slučaju podignuta optužnica.

Optužnicom je obuhvaćen službenik "Telekoma Srbija", dok je drugi osumnjičeni Predrag Vlajković, tadašnji šef kabineta direktora "Jugoistoka" Igora Novakovića, postigao nagodbu sa Tužilaštvom i njemu se neće suditi.

Podsetimo, kako je tada saopšteno iz policije, istraga je vođena zbog sumnje da su funkcioneri "Jugoistoka" i "Telekoma Srbija" umešani u preprodaju mobilnih telefona.

Naime, skoro trećina mobilnih telefona koje je "Jugoistok" dobio uz ugovor sa "Telekomom" je, umesto kod službenika tog preduzeća, završila u prodavnicama.

Ovaj tekst je nastao uz podršku Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    23:46 // 5. 8. 2015.

    @Pedjoni-ma samo opusteno,bitno da ste nasli krivca-obican narod!

  • dax max

    11:26 // 5. 8. 2015.

    Ma posten covek, vidi se iz aviona...to je ta faca, ciji lik i delo vec 24 god na direktorskim funkcijama brani sopstvene interese.

  • Zlobnik

    10:22 // 5. 8. 2015.

    Lepo kaže naš narod :
    "Kako seješ - tako ćeš žnjeti" !
    @Pedjoni :"pokusana degradacija kompletne porodice,i fanfare i slavodobitnicki ples uz buku bubnjeva"...Setite se njegovih "brifinga",na NTV-Niš , novinama i javnim glasilima kako se odnosio prema političkim neistomišljenicima!
    Veoma je teško biti čovek a pogotovo POŠTEN čovek.
    Uostalom , možda je stvarno nevin ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: