Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 19. 9. 2014.

| Istražujemo

Ponavlja se suđenje i Arsoviću

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Milan Arsović
Novi postupak protiv Arsovića

Apelacioni sud u Nišu je ukinuo je presudu Višeg suda iz Prokuplja kojom je bivši predsednik Opštine Prokuplje Milan Arsović osuđen na godinu i po dana zatvora zbog umešanosti u korupciju.

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Višem sudu u Prokuplju, suđenje će biti ponovljeno, a predmet je već dodeljen novom sudiji.

Za sada nije poznato obrazloženje presude Apelacionog suda.

Podsetimo, početkom aprila ove godine Viši sud u Prokuplju je osudio Milana Arsovića (DS) na godinu i po dana zatvora i kaznu od 150.000 dinara.

Kako je bilo objašnjeno u presudi, Arsović je kao predsednik Opštine iz budžeta platio preko 80.000 evra za kupovinu mobilijara za dečija igrališta, što je bilo "značajno skuplje od uporedivih tržišnih cena".

Pritom, navodi se u presudi, uslovi nabavke su bili prilagođeni samo jednom ponuđaču.


Boban Lepojević Boban LepojevićPonovo se sudi i Lepojeviću

Vredi pomenuti da je pre nekoliko dana javnost saznala da je Apelacioni sud u Nišu ukinuo i presudu Bobanu Lepojeviću, takođe članu Demokratske stranke, koji je Arsovića nasledio na funkciji predsednika Opštine.

On je bio prvobitno osuđen na zatvorsku kaznu zbog umešanosti u korupciju u vreme dok je bio direktor preduzeća "Milan Toplica". I ovo suđenje će biti ponovljeno pred Višim sudom u Prokuplju.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tobogance

    13:15 // 22. 9. 2014.

    Ma covek je POSTEN tobogancici su stvarno 35000e kvalitet na prvom mestu ;-) Ponavljajte sve dok ga neoslobodite NAJPOSTENIJA GARNITURA POLITICKE SCENE PROKUPLJA JOVANOVIC-SLEPI-TOBOGANCE

  • Ranko

    20:15 // 19. 9. 2014.

    Jasno je da su presude bile osveta ne reizabranih,nedostojnih sudija!Nadam se da će biti izbačeni iz suda jer su dokazali da su nedostojni deljenja pravde!

  • kaca

    13:01 // 19. 9. 2014.

    Naravno da je ukinuta, kada je i ceo proces bio montiran zbog naroda, a ne istine. Dok je on bio nesto se i desavalo, a danas ? Kazite sami

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: