Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:34, 28. 2. 2012.

| Istražujemo

Simonović: LAF ne postoji

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Miloš Simonović gradonačelnik Niša

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović odbio je da komentarišesaopštenje Lokalnog antikorupcijskog foruma uz tvrdnju da Grad Niš takvo telo nije nikad ni formirao.

Regujući na saopštenje LAF, koji je pozvao tužilaštvo i MUP da sprovedu istragu povodom nalaza Revizora DRI o kontroli trošenja novca iz gradskog budžeta, Simonović je doveo u pitanje kredibilitet ovog gradskog tela.

Kako je pojasnio, Skupština grada nedavno je usvojila akcioni plan borbe protiv korupcije, kojim je predviđeno formiranje takvog tela, ali da ono do danas nije izabrano.

- U ovom trenutku tako nešto ne postoji. Mi formalno takvo telo nismo formirali i upravo danas bi trebalo da održimo kolegijum na kome ćemo govoriti o njegovom formiranju. Tako da ne mogu da komentarišem saopštenja koja su izašla u javnost. Vi, verujem da bolje znate ko je to saopštenje dao - rekao je danas prepodne Simonović.

Simonović je dodao da bi u sastav LAF trebalo da uđu novinari, predstavnici NVO sektora, kao i predstavnici nezavisnih institucija.

Inače, Lokalni antikorupcijski forum je ustanovljen Akcionim planom za borbu protiv korupcije, koji je Skupština grada usvojila jednoglasno, na sednici održanoj jula 2011. godine. Na njegovom čelu nalazi se Biljana Jovanović, koja je inače Gradski većnik i Simonovićev partijski kolega.

U sastavu LAF već se nalaze predstavnici nevladinog sektora i medija, a za njegov rad su jos prošle godine izdvojena sredstva iz gradskog budžeta.

Prema nepotvrđenim informacijama očekuje se da LAF već sredinom marta otvori kancelariju, gde će građani moći da se informišu i prijavljuju slučajeve korupcije.


Lokalni antikorupcijski forum do sada je nekoliko puta javno reagovao. Pre svega u vezi spornih tendera koje je Direkcija za izgradnju grada raspisala za već asfaltirane ulice. Tada gradonačelnik Simonović nije reagovao.

- Nisam mislio da je to jako važno - kratko je pojasnio Simonović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NS

    11:24 // 1. 3. 2012.

    Mislim da ovakva bahatost i bezobzirnost gradonacelnika Nis gradjani ne zasluzuju. Normalno je da policija i tuzilastvo moraju pod hitno da ispitaju navode DRI koje se ticu zloupotrebe u trosenju budzeta grada Nisa za 20120. godinu gde je 1/5 portosena suprotno zakonu, a za koje je direktno odgovoran gradonacelnik Simonovic. Nezavisno sta ce biti sa LAF-om koji ce na brzinu biti izabran od poslusnika (na nelegirimnoj odluci o raspisanom konkursu), tuzilastvo bi moralo da krene da radi svoj posao. Gradonacelnik je samo preduzeo koarke ocajnika jer je svim u Nisu, pa i njemu, jasno da nece biti izabran na skedecim izborima i nadam se da ce gradjani znati da iskazu svoju odlucnost i reci dosta za vladavinu DS. Jedno je sigurno, mnooogo kradu.

  • Bojan Zovko

    00:36 // 1. 3. 2012.

    ma daaaaajte, ovo je jako smesno. Pa oni stvarno vise ne govore sa realnoscu! Neozbiljno,neodgovorno i krajnje primitivno.

  • miroslav mitić

    23:46 // 29. 2. 2012.

    mislili smo da nas posle Smiljka ne može zadesiti gore rešenje za gradonačelnjka ali nam je opet Beograd nametnuo svoju marionetu.Sada bi bilo lepo da ga pokupe i vode iz našeg grada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: