Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:46, 6. 11. 2014.

| Istražujemo

Službenim autom u vrtić i po ženu

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Stankovići ispred vrtića
Službenim kolima po dete u vrtić

Osim što službenom škodom često suprugu dovozi i odvozi sa posla, a dete iz vrtića, izvršni direktor niške Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković (SNS) je nedavno tim autom putovao i u Rusiju.

Na snimcima Južnih vesti se vidi kako se sporni automobil kišnog dana krajem septembra, pri kraju radnog vremena, nepropisno zaustavlja ispred "Socijalnog" u Dušanovoj ulici, a da u njega zatim ulazi Stankovićeva supruga.

"Škoda oktavia" Direkcije za javni prevoz se često može videti popodne i uveče parkirana u Panteleju, ispred zgrade u kojoj Stanković stanuje, a neretko i ispred privatnog vrtića u Duvaništu, kada vozi i odvozi dete.

Prema dokumentaciji do koje su došli novinari Južnih vesti, ovaj automobil, koji je kupljen jula 2011. godine, je samo u poslednje 2 godine prešao bezmalo 90.000 kilometara.

Ipak, ne zna se gde je ovaj automobil sve vožen jer ne postoje putni nalozi za njega.

JKP Direkcija za javni prevoz Grada Niša nema zakonsku obavezu vođenja putnih naloga za službene automobile te Vas ovim putem obaveštavamo da ne raspolažemo kopijama istih - piše u pisanom saopštenju.

Vredi pomenuti da je tim automobilom Stanković pre mesec dana u ime Skupštine Grada Niša, čiji je potpredsednik, putovao čak u ruski grad Kursk koji je od Niša udaljen preko 2.500 kilometara.


Bez komentara

Novinari Južnih vesti nisu uspeli da dobiju komentar ni direktora Direkcije Saše Petronijevića, ni samog Stankovića jer su, kako je u Direkciji rečeno, bili "van zgrade na sastancima".

Ipak, u izjavama koje su prethodno dali Narodnim novinama njih dvojica su odbacili optužbe za zloupotrebu službenog automobila.

"Glasine" da koristi službenu "oktaviju" u privatne svrhe Stanković objašnjava tvrdnjom da poseduje privatnu "škodu oktaviju" koja je gotovo identična službenoj.

U tekstu Narodnih novina se navodi da je Stanković to i dokazao polisama osiguranja, a objavljena je i njegova fotografija ispred dva skoro istovetna automobila.

Stanković ispred dve škode oktavije Stanković ispred "blizanaca"; foto: Narodne novine

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Rina Pulov

    11:21 // 2. 9. 2022.

    Hej!


    Ljubav je magija. Ljubav je blagoslov. Svi imamo priliku da upoznamo svoju bolju polovinu, ali većina ih izgubi.

    Znam da ste ih izgubili i da vam sada nedostaju. Ipak, pitate se i da nastavite dalje. Znate da neko nema mana, ali vam srce uvek govori da ih naterate da vam se vrate, shvatite koliko su ponekad dobri.

    Vi samo želite da budete sa svojom ljubavnicom još jednom, u dobru i

  • Srki

    01:39 // 23. 11. 2014.

    "napredno" nema sta!!!

  • Oktavius tdi

    19:11 // 12. 11. 2014.

    Koje novine lažu. Auto ima tablice. Čije je auto NI 044 GI i slučaj rešen. Hoćete to sutra objaviti? JAVNOST jedva čeka rasplet ove komplikovane i teške MISTERIJE. Skinite sa sebe sumnju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: