Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:55, 28. 9. 2013.

| Istražujemo

Sporan izbor šefa kabineta gradonačelnika

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Dejan Andrejević
Dejan Andrejević, arhivska fotografija

Iako Statut Niša predviđa da mora da ima završen fakultet, u trenutku kada ga je Zoran Perišić postavio za šefa svog kabineta Dejan Andrejević nije ispunjavao uslove za to radno mesto.

Aktuelni gradonačelnik svog "prvog operativca" postavio je 25. jula 2012. godine, dok je ovaj diplomirao tek 2 meseca kasnije.

Prema podacima iz prošlomesečnog Zaključka gradske Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, Andrejevićeva kandidatura za čelno mesto u JKP "Gradska toplana" odbijena jer je diplomirao 14. septembra 2012. godine.

Dejan Andrejević tvrdi da zaključak Komisije nije video, a da je diplomirao na Fakultetu za uslužni biznis Univerziteta "Educons" iz Sremske Kamenice još 10. oktobra 2011. godine.

- Tako da datum 14. septembar ne znam odakle se pojavio - rekao je Andrejević.

Andrejević, ipak, nije znao da odgovori na pitanje da li je septembra 2012. godine završio bilo koju školu, što bi eventualno moglo da objasni zaključak Komisije za imenovanja direktora.

Andrejević

Ipak, gradonačelnik Zoran Perišić smatra da nije bilo neregularnosti prilikom imenovanja Andrejevića.

- Ja sam potpisao rešenje za koje sam dobio mišljenje pravne službe da je u skladu sa zakonom i Statutom. Moguće je da je Statut u međuvremenu promenjen - rekao je Perišić.

Aktuelni Statut Grada usvojen je 1. oktobra 2008. godine i od tada nije menjan.

Vredi podsetiti da je na kandidacionoj listi pred prošlogodišnje izbore Dejan Andrejević bio potpisan kao "Mašinski inženjer, diplomirani ekonomista".


Sporno i radno iskustvo

Ipak, čak i ukoliko je informacija da je Andrejević diplomirao oktobra 2011. godine bila tačna, ostaje sporan još jedan detalj.

Statut Grada propisuje da šef kabineta mora imati najmanje 3 godine radnog iskustva, dok je do njegovog postavljenja na ovu bitnu funkciju prošlo manje od godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    14:04 // 27. 11. 2013.

    Kasno videh jos jednu silu Perisica.Za njega su uslovi konkursa i statuti ne vazni.Samo da si njegov.Budi jednom bar covek,ispostuj statute ne menjaj ih ,postuj kvalitet, a kafanu ostavi za posle

  • vaspitac

    09:52 // 11. 10. 2013.

    Blagojevicu ucini najhumaniji potez u istoriji Nisa pa trazi informacije iz Pcelice koliko duguje dobavljacima,zasto nema osnov.sredstva,kasne plate...haos svi cute a vec je kasno.Jonic ne preza.

  • srkiljub

    22:39 // 8. 10. 2013.

    Mlogo gi nagrdiste a ucija si 3 godine. Sg ce si malko onodi po kabinet pa kad se udruzi sa onaj umni coek Srdjan Aleksic mozda iz njeg izripi i nov gradonacelnik. SRKI ZA PREDSEDNIKA NA SNS I SRBIJU

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: