Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 19. 7. 2012.

| Istražujemo

Stranačko zapošljavanje u Vodovodu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
vodovod niš
JKP Naissus

U poslednjih mesec dana u niškom JKP Naissus posao su dobili dojučerašnji visoki gradski funkcioneri DS i najbliži rođaci kadrova iz SNS.

Kako Južne vesti saznaju od pre neki dan u Vodovodu rade Miodrag Radović (DS), doskorašnji gradski većnik, Boban Mikić (DS), doskorašnji opštinski većnik u Paliluli i Ivan Jocić (DS), predsednik gradskog Saveta za mlade.

Nešto ranije, pre 20-ak dana, u radni odnos su primljeni ćerka predsednika Okružnog odbora SNS u Nišu Momira Stojanovića, Jelena, i Ivan, inače rođeni brat visokog funkcionera ove stranke u Nišu Miloša Milovančevića.

Direktor JKP Naissus i funkcioner Demokratske stranke Aleksandar Mitić potvrdio je naša saznanja.

Mitić tvrdi da su svi oni primljeni jer su Vodovodu trebali takvi kadrovi, ali odbacuje glasine da zaposleni na "izmišljenim radnim mestima". Aleksandar Aca Mitić vodovod Aleksandar Mitić

- Zbog dinamike poslova u Vodovodu potrebni su različiti profili zaposlenih. Svi koji su primljeni, uključujući i one koje ste pomenuli, primljeni su zbog potrebe obavljanja delatnosti i sve u skladu sa Sistematizacijom poslova i radnih mesta i Zakona o radu. Svi su primljeni na postojećim, a upražnjenim radnim mestima.

Mitić kaže da u tom preduzeću, u skladu sa zakonom, odluku o prijemu donosi direktor, ali samo na predlog rukovodica sektora.

On je demantovao glasine da je u Vodovod primljen i dugogodišnji predsednik niške Opštine Medijana Dragoslav Ćirković.

Inače, Gradsko veće Niša odlučilo je na današnjoj sednici da zabrani sva dalja zapošljavanja u javnim preduzećima i gradskim institucijama, a gradonačelnik Zoran Perišić je najavio da će preispitati i zapošljavanja od izbora, 6. maja do danas.

Više o ovoj temi možete pročitati u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • opljakan radnik

    16:44 // 27. 5. 2013.

    ko je smanjio platu 20% u vodovodu sramota i ovo sto imamo da nam ukradete.SPREMA SE STRAJK da znate.eto dokle nas odvela ova vlast sa ICOM TAPETAROM...BOG VIDI ODOZGO!

  • Marina

    18:41 // 10. 5. 2013.

    Nista cudno po stranackoj liniji i rodbinskim vezama zaposliti se . Nije posteno sto se nasi dedovi nisu vezali za danasnje vodece firme koje rade . Opsttina ,vodovod ,toplana, dom zdravlja i jos neke koje nisam nabrojala. Ja i suprug ne radimo i zivimo privatno suprug radi kao u jednoj svima nama skrivanoj firmi privatizovanoj u koj radnici nisu primili od oktobra prosle godine plate. A to drzava podrzava. Pa se nadam da ovim pisanjem nekako probudim svest i savest bar nekim glavesinama u ovo gradu i ne rade tako po babi i stricevima. Neka se zaposljava po skoli sposobnostima i vestinama. Lekari se zaposljavaju zato sto su im mame i tate doktori. i dokle vise tako. Ne nadam se puno da cu postici ovim pisanjem ali valjda da mi bude lakse na dusi. I mogu pisati puno. Veliki pozdrav

  • Stefan Djordjevic

    18:46 // 30. 11. 2012.

    Ja sam bio na praksi u vodovodu,nije tako lose kao sto govorite.Dali izlazi neki konkurs za posao i kada?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: