Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 16. 9. 2013.

| Istražujemo

"Urmovača" - omiljeno piće u Toplani

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
urmovača

Za 60 radnih dana niška Toplana kupila je 36 flaša neobičnog žestokog pića "Urmovača", 4 litra votke "Atlantik" i 2 "Balantajns" viskija. Direktor smatra da to nije mnogo.

Prema računima koje je preduzeće "BIM Plus" poslalo tom preduzeću, Toplana je krajem aprila kupila 18 flaša pića neobičnog naziva - Urmovača, čija je cena 900 dinara za 0.75l.

Zatim je krajem juna kupljeno još 12 flaša urmovače i jedna Balantajnsa, a 20 dana kasnije još jedan viski i 6 flaša Urmovače.

Pored toga, u dragstoru "Kroki", preko puta ulaza u Toplanu neko je gotovim novcem plaćao votku. Po gotovinskim računima iz prodavnice od 15. do 28. avgusta kupljene su 4 flaše.

Milutin Ilić Milutin Ilić, arhivska fotografijaIpak, v.d. direktor ovog gradskog preduzeća Milutin Ilić u ovome ne vidi ništa sporno.

- Pa, šta je to za veliko preduzeće kao što smo mi? - upitao je Ilić.

Ilić je pojasnio da je reč o troškovima "reprezentacije", što je uobičajena praksa kod svih javnih preduzeća. On je dodao da je svestan da postoji problem, ali i da se "u Toplani pije manje nego u drugim preduzećima".

- Naravno da ima tu preterivanja i ja se tu slažem, ali ima jedna druga stvar. Ako uporedite to koliko se kod nas pije sa drugim preduzećima, koja troše i po 5 miliona godišnje.. a ja imam 500.000, a moja prethodnica je imala 400.000 dinara. Znači, to je apsurdno da se time bavite - rekao je Ilić.

Inače, iako uglavnom reč o preduzećima koja imaju monopolski položaj na tržištu, stavka "Troškovi reprezentacije" u niškim javnih preduzećima je sa mnogo nula.

Samo u 2010. godini 13 javnih preduzeća je na piće, hranu i reklame potrošilo skoro 30 miliona dinara!

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Двери Ниша

    13:38 // 19. 9. 2013.

    Да није нека грешка, можда је Томовача?

  • Партизан и Озрен

    10:21 // 19. 9. 2013.

    хахахахахаха! овај коментар Златка Нечевског је тотално на месту, али интересантно да на слици држи чашу с ракију а коментарише друге :) Сви сте исти!

  • Maja Živković

    22:46 // 18. 9. 2013.

    xaxaxaxax,puno pozdrava od Srećka Šojića.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: