Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 10. 9. 2014.

| Istražujemo

Vasiljević dugovao milion za struju

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-bratimir-vasiljevic.jpg
Bratimir Vasiljević, predsednik SO Pantelej i narodni poslanik, dugovao preko milion dinara za struju

Iako se na funkciji predsednika Skupštine Opštine Pantelej nalazi od jula 2012. godine, Bratimir Vasiljević je reprogram za otplatu milionskog duga za struju potpisao tek decembra 2013. godine.

Prema njegovim rečima, od kada je potpisao ugovor o reprogramu, dug za struju od preko milion dinara redovno isplaćuje, “bez dana kašnjenja”. Sa otplatom duga počeo je tek decembra 2013. godine jer, kako tvrdi, do tada "Jugoistok” nije nudio mogućnost za reprogram.

- "Jugoistok" do tada nije davao te mogućnosti, a čim je dao mogućnost otplate preko reprograma, ja sam bio jedan od prvih koji su ušli u reprogramni ugovor - tvrdi Vasiljević.

Ipak, vredi pomenuti da je mogućnost reprograma je dužnicima bila ponuđena još početkom 2013. godine.


 

Inače, Vasiljević je novembra 2012. godine Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio platu od 115.000 dinara za obavljanje funkcije predsednika Skupštine Opštine Pantelej.

Osim toga, on je tada, odlukom Ustavnog suda, dobio rešenje da sebi i još petorici bivših odbornika radikala, isplati ukupno 6 miliona dinara, kao odštetu po tužbi koju je protiv Opštine Pantelej podneo dok je bio u opoziciji.

Pored toga što je na funkciji predsedniika Skupštine Opštine Pantelej, Vasiljević je od aprila ove godine i poslanik SNS-a u Narodnoj skupštini.

"Ne znam ko mi je skinuo plombu na brojilu"

Prema izveštaju iz ED “Jugoistoka”, februara 2012. godine je brojilo Vasiljevićevog stana zatečeno bez plombe.

Ali, Vasiljević kaže da ne zna kako se to desilo.

- Dole kod mene u zgradi su iz “Jugoistoka” isekli katanac, i sada su brojila ostavljena na milost i nemilost, može da manipuliše ko stigne, da otvara, zatvara, uključuje, isključuje. Otkud bih ja znao ko je tu plombu skinuo - kaže Vasiljević.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DR

    19:28 // 12. 9. 2014.

    Ima grad i dr.Jonica (sa manirima sofercine) koji se prema roditeljima sa fakultetom ponasa kao ulicar.Mogu misliti kako se ponasa prema radnicima,dobavljacima,saradnicima...Ljudi moji ko je direktor

  • NIJE TO NIŠTA

    12:34 // 12. 9. 2014.

    nije to ništa da vidite čudo u momentu kad treba da se štedi na svim nivoima zaposleni u ENERGETSKOM ODSEKU u UPRAVI ZA KOMUNALNE DELATNOSTI putuju u ŠVEDSKU isplaćuju se dnevnice a rezultati 0000

  • Necko

    21:17 // 11. 9. 2014.

    Sramno i bestidno! Ljudima isključuju struju za iznose ispod 10.000 dinara a njemu nisu isključili za milion. I narod je takve birao da ga predstavljaju i vode državu. NARODE PROSVESTI SE!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: