Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 11. 4. 2012.

| Istražujemo

Višnjić osumnjičen za korupciju

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
visnjic-agencija-korupcija

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je smenu dr Milana Višnjića dekana Medicinskog fakulteta u Nišu nakon što je utvrđeno da je zaposlio 7 svojih bliskih rođaka.

Kako je Južnim vestima pojašnjeno, Agencija je svoju odluku donela krajem decembra 2011. godine, a čitav slučaj pomenut je i u godišnjem Izveštaju usvojenom 28. marta, koji je pre nekoliko dana poslat i Skupštini Srbije.

Prema dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid, između ostalog je utvrđeno da je Višnjić u 2010. i 2011. godini zaposlio sina, ćerku, zeta i zetovu majku.

- Postojala je osnovana sumnja da je stekao imovinsku korist za povezana lica i tako doveo u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije - piše u Izveštaju.

Kako je potvrđeno Južnim vestima, nakon što je sumnja potvrđena Višnjiću je prvo upućena opomena, a zatim je Agencija od Saveta fakulteta i formalno zatražila njegovu smenu. Na ovakvu odluku on je podneo žalbu, ali postupak još nije okončan.

U razgovoru za Južne vesti Milan Višnjić je odbacio sve optužbe i izjavio da je reč o "potpunim neistinama" i "političkoj ujdurmi".

- To su sve neistine, sve. Sin moj je na fakultetu već 10 godina. Ćerka, isto, već 5-6 godina. Zet mi nije bio zet kad je primljen na fakultet kao najbolji student generacije. Ja sam njima objasnio sve to i evo, više od 2 meseca nema odgovora, a bili su dužni da za mesec dana odluče po mom prigovoru - kaže Višnjić.

Cela stvar, tvrdi Višnjić, rezultat je njegovog sukoba sa grupom vaskularnih hirurga niškog Kliničkog centra.

- Kad sam ja reagovao oko lečenja multipla-skleroze i svih vanstandardnih usluga koje su rađene u Kliničkom centru, Zaštitnik građana je sve to zabranio, onda su oni krenuli da mi se svete. To je mafija koja je preko toga uzimala ogromne novce i onda su napali mene da skrenu pažnju sa glavne teme. To je ono, napiši ti neistinu, pa nek se on brani. I, sad ja treba da se branim - kaže Višnjić.

Prema nepotvrđenim informacijama, očekuje se da Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odluči po Višnjićevoj žalbi tokom aprila.

Podsetimo, pre manje od 20 dana sa Medicinskog fakulteta je saopšteno da je Savet odlučio da funkciju dekana od 1. oktobra preuzme dr Stevan Ilić, ali tada Zahtev Agencije za smenu nije ni pomenut.

Inače, Milan Višnjić nosilac je liste Reformističke stranke na lokalnim izborima u Nišu.


"Šta je to Agencija za borbu protiv korupcije?"

Milan Višnjić Prof. dr Milan VišnjićProfesor Višnjić kaže da je sva zapošljavanja na Fakultetu već kontrolisala Inspekcija rada, ali da nije utvrđeno ništa nelegitimno. Pri tom on je postavio i pitanje funkcije Agencije za borbu protiv korupcije.

- Ostavite vi Agenciju. Šta je Agencija za borbu protiv korupcije? Šta je to Agencija? Ako sam nešto napravio, nek podnesu krivičnu prijavu. Odluke Agencije me ne obavezuju uopšte. Mogu da donesu kakvu hoće odluku. Oni nemaju zakonsko pravo da mene kažnjavaju. Mene može da kazni sud, može Ministarstvo da mi uradi nešto. Agencija, šta je to Agencija? Zato se to i koristi! - kaže Višnji.

Višnjić je upozorio novinara Južnih vesti da je zbog "objavljivanja neistina o tom zapošljavanju na Fakultetu" već tužio jedne ugledne dnevne novine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dejan

    12:36 // 20. 1. 2013.

    dekan je 20 godina ,aman dostaje njemu nista neznaci sto je pozaposljavao sve rodjake a mi koji nemozemo da nadjemo poso od takvih i njemu slicnih,ovaj je prevaziso slobu

  • Don Johnson

    15:48 // 18. 4. 2012.

    Visnjic vazi za svetski priznatog strucnjaka iz oblasti koju je specijalizovao, drzi predavanja u inostranstvu, u Americi je rado vidjen i postovan u tim krugovima. To je sto se struke tice. S' druge strane ovi sto ga napadaju mu nisu do kolena kad je struka u pitanju a da je zaposlio familiju i uz njih lepu teta Snezanu Miljkovic, nije tacno. Oni su posle visegodisnjeg cekanja na birou konkurisali i dobili posao. Ni po babu ni po stricevima. Visnjicevog zeta je zaposlila Rada servirka.

  • blast

    12:44 // 12. 4. 2012.

    Ovaj deniko mora da je DS podmladak:-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: