Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 12. 4. 2010.

| Istražujemo

Krivične prijave na niškom aerodromu

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Radisav Radojković

Protiv Radisava Radojkovića, bivšeg direktora Javnog preduzeća Aerodrom, podneta je krivična prijava za nesavestan rad u službi, potvrđeno je Južnim vestima u Tužilaštvu.

Osnovni tužilac u Nišu, Gordana Tepavac, rekla je da su prijave podnete protiv još nekih lica, ali nije želela da otkrije njihova imena. 

Ona je dodala da je slučaj u fazi pretkrivičnog postupka i da su u toku istražne radnje oko sporne nabavke opreme za satelitsku kontrolu gradskog prevoza u Nišu.

Reakcija Tužilaštva usledila je nakon teksta Južnih vesti, "Manipulacije na niškom aerodromu", u kome je opisan mehanizam kojim je grupa niških političara pokušala da zaobiđe zakone i firmi iza koje stoje njihovi bliski rođaci obezbedi unosan posao.

Sporna nabavka sprovedena je u vreme dok je gradonačelnik Niša bio Smiljko Kostić, a u nju su umešani Vlada Antić, tadašnji gradski Većnik resorno zadužen za saobraćaj, Radisav Radojković, tadašnji direktor JP Aerodrom, Dejan Rančić, profesor Elektronskog fakulteta i Bratislav Blagojević aktuelni pomoćnik ministra za telekomunikacije, tada pomoćnik Velimira Ilića, ministra za kapitalne investicije.

Detaljnije informacije možete pročitati u tekstu - "Manipulacije na niškom aerodromu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neposteni radnik aerodroma

    12:44 // 15. 4. 2010.

    Sadasnji direktor ce vam obezbediti i plate i saobracaj i vozila, da svi idete kolima kuci.
    Samo ne znam odakle....

  • pošteni radnik aerodroma

    10:33 // 15. 4. 2010.

    RADOJKOVIĆU koliko ste afera ostavili iza sebe ni državni revizor neće moći da veruje.Dok ste bili direktor putovali ste sa svojim rukovodstvom po celom svetu,a kao rezultat ste nam ostavili umesto avio saobraćaja dugovanja.Da parodija bude veća sada vi i vaše rukovodstvo idete na posao autobusom,a dok ste bili direktor celo rukovodstvo nije izlazilo iz službenih automobila,neki su za vikend menjali auta posto su potrosili benzin(KOCIĆ ZORAN-ODGOVORAN ZA NELEGALNU PRODAJU AKUMULATORA NA AERODROMU,PRODAJE SENA SA NEKOLIKO HEKTARA POVRŠINE AERODROMA...).Mi kao i onda idemo na posao svojim automobilima,a pitamo se da li ste baš toliko ugroženi s obzirom da sigurno i sada imate duplo veće plate od nas.Mozda je to žal za službenim vozilima,to se g.RADOJKOVIĆU ne zaboravlja.

  • dule

    10:18 // 15. 4. 2010.

    Sramota za bivšeg direktora da još uvek sedi u nekoj fotelji na aerodromu i prima platu,a za više od 10 god.rukovodjenja uspeo da napravi kredite od oko 200 miliona dinara kako bi očuvao socijalni mir.Tako je mogao da radi i neko sa osnovnom skolom,a nezaboravimo da je odavno prodao NINIJU magacine na aerodromu,pola kancelarija(privatnicima) gde se nalaze špedicije,restoran je oko 40% MORAVE KRUŠCE-valjda će se neko setiti da ispita i te prodaje,a za kupovinu autobusa i da ne pričamo.Biće na aerodromu posla i za UPBOK,a valjda bi trebalo ispitati rad i njegovih najbližih saradnika jer iza njih su ostala samo obećanja....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: