Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 4. 9. 2012.

| Kultura

22. Književna kolonija Sićevo

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
kolonija
ilustracija

Ovogodišnja Međunarodna književna kolonija Sićevo biće otvorena u subotu, 15. septembra, u istoimenom niškom selu, a okupiće 11 učesnika iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Rusije.

Svečano otvaranje najavljeno je za 19h, nakon čega će biti održano književno veče posvećeno Branku Miljkoviću.

Nagrada "Ramonda serbica", koja se deljuje za doprinos srpskoj književnosti, biće uručena 17. septembra Vladislavu Bajcu, književniku iz Beograda.

U Niškom kulturnom centru kažu da će pored glavnih učesnika u pojedinim programima učestvovati i književni kritičari, izdavači i književnici.

- Književna kolonija Sićevo uživa veliki ugled i svakom književniku je to jedna od cenjenijih stavki u biografiji. NKC se, kao i kroz druge manifestacije, i kroz ovu koloniju trudi da afirmiše mlade, da ovim predstavi književnike za koje se smatra da imaju potencijala - rekao je Srđan Savić, direktor NKC-a.

Domaćin književnicima iz drugih zemalja biće uspešan mladi niški pesnik Goran Živković, koji je nedavno dobio "Brankovu nagradu" za najbolju prvu pesničku knjigu autora do 29 godina.

- Ove godine neće biti organizovan okrugli sto kao ranije, umesto toga organizovaćemo raznovrstan program i više književnih večeri tokom kolonije - rekao je Goran Stanković iz NKC-a.

Jedan deo programa biće organizovan i u Pirotu. U tamošnjem Domu kulture, pored književnog programa biće dodeljeno interno priznanje "Mikina čaša".

Prema najavama organizatora, na dan otvaranja kolonije biće organizovan besplatan prevoz do Sićeva za sve zainteresovane. Polazak autobusa na koloniju je planiran u 18h od doma Vojske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: