Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 27. 4. 2015.

| Kultura

Akademsko u Lutkarskom izvodi "Čudo u Šarganu"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-cudousarganu.jpg
Jednom mesečno glumci Akademskog igraju u Pozorištu lutaka (foto: Akademsko pozorište)

Zbog “velikog interesovanja i ograničenog mesta Kamerne scene” glumci Akademskog pozorišta će jednom mesečno igrati predstave na sceni Pozorišta lutaka, a prva u nizu je “Čudo u Šarganu” koja će biti izvedena u ponedeljak 27. aprila od 20 sati.

Ova drama po tekstu Ljubomira Simovića, kako stoji u opisu predstave, smeštena je u krčmu na periferiji u koju svraćaju ljudi sa margine. Zajedničko ovim ljudima jeste nelagoda i patnja koju svako od njih unosi u ovu neobičnu kafanu.

Paralelni tok radnje je priča o dvojici ratnika iz Prvog svetskog rata koji, iako odavno mrtvi, i dalje tragaju za pravdom i tako stižu u današnje vreme. Osobeni i nadasve neobični lik koji povezuje dva paralelna sveta i radnje je prosjak koji ima čudesne sposobnosti - kažu iz Akademskog pozorišta.

Ova drama, prema njihovim rečima, nosi u sebi duh poetskog realizma, a u isto vreme je smešna i tragična, realistična i čudesna.

Kako kažu organizatori, zahvaljujući saradnji Akademskog i Lutkarskog pozorišta, svi fanovi će jednom mesečno moći da uživaju u predstavama koje vole, a koje će biti igrane na velikoj sceni.

Karte se po ceni od 100 dinara mogu kupiti na blagajni Pozorišta lutaka. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: