Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 23. 5. 2016.

| Kultura

Aplauzi za horove “Branka” u Rusiji i Rumuniji

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
deciji hor branko
Ovacije u moskovskom hramu za niški hor

Dečiji hor Niške crkvene pevačke družine ,,Branko'' bio je gost Međunarodnog festivala horova ,,Vaskršnje himne naroda sveta'' održanog u moskovskom Hramu Hrista Spasitelja, dok je hor “Branko” nastupio u rumunskom gradu Sibiu.

Niški dečiji hor je nastupio na festivalu na kome su učestvovali horovi iz Rusije, Jermenije, Gruzije i Belorusije, a njihovo izvođenje, kako kažu, nagrađeno je ovacijama.

Još dugo pošto se hor povukao sa bine publika je stojeći aplauzima pozdravljala decu iz Srbije. Ne mogu se opisati emocije koje su se obostrano razvile. Na mnogim licima su blistale suze jer ih je bilo nemoguće zadržati - kažu iz niške pevačke družine.

Druženje sa publikom spontano se nastavilo i posle koncerta u velikom holu gde je Dečji hor ''Branko'' zajedno sa prisutnim gostima zapevao poznate i omiljene srpske i ruske pesme. Hor je dobio i ,,Diplomu Laureata'', i to za razvijanje i učvršćivanje kulturnih i duhovnih veza među hrišćanskim narodima. hor branko Gostovanje u Rumuniji

S druge strane, proteklog vikenda je stariji deo Niške crkvene pevačke družine ''Branko'' posetio rumunski grad Sibiu i učestvovao u obeležavanju 230 godina od osnivanja Pravoslavnog teološkog fakulteta Andrej Šaguna i 100 godina od završetka izgradnje i osvećenja Sabornog katedralnog hrama grada Sibiua i Mitropolije Transilvanijske.

Koncert je održan pod nazivom "Prijateljstvo i harmonija – hor ''Timotej Popović"- Sibiu, hor "Branko"- Niš (Srbija)".  Hor ''Branko'' je izveo deset kompozicija zaradivši tokom i na kraju koncerta velike i gromoglasne aplauze publike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: