Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 21. 9. 2016.

| Kultura

Audicija za nove pevače u crkvenom horu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Hor
Duga tradicija Niškog crkvenog hora; Foto: NCPD "Branko"

Niška crkvena pevačka družina “Branko” traži nove horske pevače, a zainteresovani mogu da se prijave za audiciju do 20. oktobra. Pevačko iskustvo je poželjno, ali ne i neophodno, poručuju. 

U prijavi koju treba poslati na mejl [email protected] kandidati treba da navedu ime, prezime i kontakt telefon, a u odgovoru će dobiti formular koji mogu da popune i pošalju nazad. 

Formular prijave se može popuniti i automatski poslati - ovde.

Nakon 20. oktobra iz Crkvene pevačke družine “Branko” će kontaktirati kandidate i obavestiti ih o terminu audicije.


"Branko" osnovan pre 125 godina

Niška crkvena pevačka družina ''Branko'' osnovana je 1887. godine pri Sabornom hramu Svete Trojice u Nišu. Hor je dobio ime po čuvenom pesniku srpskog romantizma Branku Radičeviću. Nastup horski Foto: choirbranko.rs

Već 125 godina, ovaj hor saslužuje sa niškim episkopom i sveštenstvom u niškom katedralnom hramu bez prestanka – navode na Fejsbuk stranici. 

Iz duge istorije hora izdvajaju nastupe između dva svetska rata po čitavom Balkanu. U istom periodu hor je postao nosilac ordena Svetoga Save trećeg stepena, dukata kralja Aleksandra Karađorđevića i družinske zastave kralja Petra II Karađorđevića.

Posle drugog svetskog rata hor ''Branko'' je podelio sudbinu srpske crkve i duže od 40 godina bio van tokova društvenog života, ali nije prekidao svoju osnovnu namenu - pojanje na bogosluženjima. 

Devedesetih godina prošloga veka ansambl je potpuno obnovljen. Tokom poslednjih 20 godina hor je nastupao u Nemačkoj, Grčkoj, Italiji, Austriji, Belorusiji, Bugarskoj, Ukrajini, Rusiji, Sloveniji, Republici Srpskoj, Velikoj Britaniji, Luksemburgu, Belgiji, Poljskoj, Češkoj, SAD-u, Kanadi i Izraelu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Latica

    12:42 // 21. 9. 2016.

    Čudno.Pozdrav za baka Branislavu Ilić iz crkvenog

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: