Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 18. 8. 2014.

| Kultura

“Braća bluz” i Ijoka oduševili na kraju “Nišvila”

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
nisvil4
Energičan nastup Ijoke Okoavo; Foto: Marko Pekić

Programski raznolik jubilarni dvadeseti “Nišvil“ džez festival završio se sinoć nastupima kvalitetnih muzičkih sastava među kojima su se posebno istakli “The Original Blues Brothers” i vokalna umetnica Ijoka Okoavo.

Prvi korak ka zatvaranju festivala koji ove godine slavi jubilej učinili su članovi džez i rok fuzije “Fish in oil“ čiji se nastupi pamte još iz prvih dana “Nišvila“.

Nakon njih je nastupio japanski gitarista Nobuki Takamen čija je muzika podsetila na taktove Lesa Pola, a kako bi dobio naklonost publike, ovaj virtouz na gitari progovorio je srpski u par navrata.

Nisville-4.-vece-12 Poslednje veče ovogodišnjeg "Nišvila"; Foto: Marko Pekić

Potom je na scenu stupio brazilski trio okupljen oko Danijela Markesa čija je izvedba festivalu dala mirnu i tradicionalnu džez notu.

Soul i džez pevačica Ijoka Okoavo osvojila je zatim publiku “Nišvila” pozitivnom energijom i harizmom, a i američka muzičarka bila je oduševljena atmosferom.

- Zaljubila sam se publiku Nišvila. Svi su pozitivni, počev od najmlađih, preko tinejdžera do onih starih. Nišvil me je zaista učinio srećnom i podmlađenom - rekla je Ijoka Okoavo.

Ona je napomenula da je “Nišvil” unikatan festival upravo zbog pubilike.

Nisville-4.-vece-16 Poslednje veče ovogodišnjeg "Nišvila"; Foto: Marko Pekić

- Nikada nisam srela takvu energiju kakva ovde vlada. Sretala sam ljude iz raznih krajeva sveta, ali ova energija je fascinantna - objašnjava pevačica.

Nisville-4.-vece-1 Poslednje veče ovogodišnjeg "Nišvila"; Foto: Marko Pekić

Nju je na sceni smenila originalna postavka benda koji je obeležio bluz epohu kroz film “Braća bluz“. Ovaj bluz bend privukao je nekoliko hiljada ljudi koji su ovacijama nagradili izvođenje hitova poput “Sweet home Chicago“ i “Soul man“.  Pred kraj nastupa bendu je uručena nagrada “Šaban Bajramović“ koju je preuzeo saksofonista benda Blu Lu.

Niški sastav “Proces“, koji odskače od džez koncepta i više je žanrovski bliži ska muzici, imao je čast da ovogodišnjem “Nišvilu“ da finalnu notu.

Deo nastupa benda “The Original Blues Brothers”

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Двери Ниша

    13:57 // 18. 8. 2014.

    Све похвале за организацију и једна добронамерна сугестија г.Благојевићу(Ивану,наравно;)Можда је време за промену назива фестивала јер џез одавно није његова окосница,рецимо Nishville Open Festival?

  • nedostajao je

    12:32 // 18. 8. 2014.

    ministar kulture Republike Srbije koji ne shvata da nije sekretar za kulturu Grada Beograda.

  • Miroljb Todorović

    12:14 // 18. 8. 2014.

    Odlična "izvedba" Danijela Markesa. ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: