Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 9. 10. 2015.

| Kultura

Četiri predstave u Pozorištu lutaka

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Alisa-u-zemlji-cuda
"Alisa" rađena po čuvenoj knjizi Luisa Kerola; foto: nispuppets.org.rs

Na repertoaru niškog Pozorišta lutaka, od 11. do 18. oktobra naći će se predstave “Kneževi snovi”, “Car žabac”, “Alisa u zemlji čuda” , a publika će moći da pogleda i predstavu francuske pozorišne trupe “Dolina jabuka”.

Kneževi snovi”, koji će biti izvedeni u nedelju 11. oktobra od 11:30, govori o knezu Mrzislavu III kome ne polazi za rukom da postane kralj. Veštica mu prodaje talisman uz pomoć koga snovi postaju stvarnost i sve što treba knez da uradi je da zaspi kako bi postao kralj, ali mu to ne uspeva.

Besan što čarolije nisu uspele i što nije postao kralj, knez Mrzislav poklanja talisman svojoj dvorskoj ludi, ali se vrlo brzo pokaje, jer se narednog jutra budi u svom novom kraljevstvu, u kome je njegova doskorašnja luda postala kralj - navodi se u opisu predstave.

490x370-Car-zabac-10 "Car žabac" uzbudljiva predstava za decu; nispuppets.org.rsU sredu 14. oktobra od 10:30 u Pozorištu lutaka gostuje pozorišna trupa Klementa Peretjatka iz Francuske, u saradnji sa Francuskim institutom, koja će odigrati predstavu “Dolina jabuka”.

Predstava “Car žabac” biće odigrana u četvrtak 15. oktobra od 18 sati i govori o carevoj ćerki koja je žabi dala obećanje da će biti prijatelji ukoliko joj pomogne, iako je mislila da žaba ne može biti njen drug. Potom je, kako se navodi u opisu, žaba živela sa njom, ali se princeza jednom naljutila, bacila je o zid i u tom trenutku, žaba se pretvorila u prelepog carevića.

Alisa u Zemlji čuda”, rađena po čuvenoj knjizi Lusia Kerola, koju je režirao Zoran Lozančić, publici se garantuje "nezaboravan doživljaj koji će gledaoce odvesti u svet fantazije i avanture".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    00:40 // 10. 10. 2015.

    A Crvenkapa?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: