Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 1. 7. 2016.

| Kultura

Ciklus italijanskih i francuskih filmova u “Kupini”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
film-foto:-kupina
"Žene na 6. spratu"; foto: kupinafilm.rs

Od 1. do 7. jula, ljubitelji sedme umetnosti imaće prilike da u niškom bioskopu “Kupina”, u nekoliko dnevnih termina, pogledaju sedam filmova italijanske i francuske kinematografije.

Na repertoaru će biti francuska ostvarenja “Ljubav je savršen zločin”, “Betino putovanje”, “Žene na 6. spratu” i “Prodavnica za samoubistvo”, kao i italijanska “Avgustovski ručak”, “Rijaliti” i “Dijaz”.

rijaliti "Rijaliti"; foto: kupinafilm.rsLjubav je savršen zločin” je priča o profesoru književnosti koga bije glas da ima ljubavne veze sa svojim studentkinjama, dok “Žene na 6. spratu” prati život konzervativnog para u Parizu 1960. godine koji se okreće naglavačke zbog dve španske služavke.

Prodavnica za samoubistvo” govori o porodici koja u svojoj prodavnici prodaje sve što je potrebno za život, ali teško uspeva da se fokusira na biznis nakon rođenja nove bebe u porodici.

Beti, glavna junakinja filma “Betino putovanje” je u ranim šezdesetim. Pošto je ostala bez cigareta, seda u auto i odvozi se, ostavljajući zaposlene svog restorana, klijente i majku da se brinu za sebe.

Potraga za cigaretama se nastavlja. Sve radnje su zatvorene, a ona nema želju da se vrati svom starom životu - stoji u sinopsisu.

prodavnica-za-samoubistvo "Prodavnica za samoubistvo"; foto: kupinafilm.rsItalijanski film “Rijaliti” govori o Lusijanu, šarmantnom vlasniku ribarnice koji odjednom postaje idejom da učestvuje u rijaliti programu, a “Avgustovski ručak” je komedija o Đaniju koji je bliži starosti nego srednjem domu. Živi sa majkom od 93 godine koja se uprkos finansijskim problemima ponaša kao grofica u punoj snazi, a on trpi njene hirove.

Diaz” je reprodukcija finalnog dana Samita G8 2001. godine, kada je policija upala u školu “Diaz” u Đenovi i napala aktiviste i novinare, teško ranivši 61 osobu i jednu dovodeći do kome.

Ulaz na projekcije je 100 dinara, a detaljnu satnicu možete naći na sajtu “Kupine”.

"Betino putovanje" - trejler

"Avgustovski ručak" - trejler

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: