Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 28. 7. 2014.

| Kultura

Ciklus nordijskog kratkog metra

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
nordijski

Od večeras do srede, 30. jula, Nišlije će imati priliku da uživaju u ciklusu najboljih kratkih filmova iz Finske, Danske, Švedske, Norveške i sa Islanda.

Neki od kratkih nordijskih filmova koji će biti prikazani su "Tašna", "Pas de troi", "Dodir magije", "Uz kaficu", "2011 12 30" i "Vaspitavati Petera".

Sve projekcije će biti održane u bioskopu “Kupina” od 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nakon ciklusa kratkih filmova, od 31. jula do 3. avgusta biće održana revija nordijskog dokumentarnog filma.

Projekcije su deo Festivala evropskog filma.

Program:

28. jul

- “Tašna” (Finska)
Sinopsis: Hotelska sobarica Hana pronalazi ljubavno pismo u ukradenoj tašni. Pismo je od ljubavnika upućeno udatoj ženi. Hana odlučuje da se umeša u njihovu vezu.

- “Pas de troi" (Island)
Sinopsis: Ujedinjeni u prostoru, zauvek razdvojeni u vremenu, dvoje ljubavnika plešu svoju priču.

- “Dodir magije” (Danska)
Sinopsis: Ovo je film o malim ljudima u velikom svetu. Smešten je u vreme industrijalizcije u Velikoj Britaniji. Junakinja filma je ostavljena devojka Ema koja u napuštenom pozorištu upoznaje mađioničara Roberta. On pokušava da je impresionira ali njegova magija izmiče kontroli.

- "Uz kaficu" (Švedska) 1
Sinopis: Četiri prijateljice, sve udovice u najboljim osamdesetim godinama, sastaju se da popiju kafu. Ali, umesto o pletenju i unučićima, njihov razgovor je o seksualnim iskustvima i očekivanjima, o ostarelim telima i razlozima zbog kojih je seks bolji sada nego ranije.

- “2011 12 30” (Švedska)
Sinopsis: Gola žena sa marker flomasterom stoji ispred vrata i ocrtava svoj otisak.

- "Vaspitavati Petera" (Danska)
Sinopsis: Peter izlazi iz psihijatrisjke bolnice u kojoj je bio zbog pokušaja samoubistva. Njegov otac koji ga je napustio još dok je bio beba, uzima ga kod sebe. Surovim i beskompromisnim metodama otac pokušava da ojača Petera

29. jul

- “Onome koga se tiče” (Norveška)
Sinopsis: Imali smo tri pravila: 1. Nismo hteli da znamo ništa jedno o drugom. 2. Sretali smo se svakog prvog petka u mesecu tokom cele godine. 3.Kada se sve završi, nećemo se više nikada videti.

- “Volim i ja tebe” (Norveška)
Sinopsis: Semir je jednom nogom u Norveškoj a drugom u Bosni. U Norveškoj ima ženu i sina Adrijana. U Bosni takođe ženu i kćerku Mariju. I sve ih voli. Sam on zna za obe porodice.

- “Džeki” (Norveška)
Sinopsis: Rolf je taksista koji se boji da će izgubiti voljenu suprugu Turid. Ona je televizjska voditeljka jutarnjeg programa i oduševljena je novim kolegom atraktivng izgleda. Rolfdaje sve od sebe da Turid učini ljubomornom.

30. jul

- “Čuvar planine” (Norveška )
Sinopsis: Pastir Isa mora mora da posluša očevo naređenje da pronađe zalutalo jagnje. Na vrhu planine,njegov mlađi brat i saputnik Hamid, biva povređen. Isa mora da odluči da li da posluša očevonaređenje ili svoj instinkt.

- “Čudna riba” (Norveška)
Sinopsis: Margaret je lokalna turistička kraljica poznata po jedinom restoranu u malom mestu u kome služi kaserole. Ona je monopolista sve dok preko puta njenog restorana mladi par ne otvori restoran japanske hrane. Margaret se oseća ugroženom i kreće u akciju.

- “Analin” (Švedska)
Sinopsis: Agnes nije srećna. Priželjkuje promenu, ali njen odnos sa ocem i dominantnom devojkom je čine nemoćnom da bilo šta promeni. Međutim, njen otac se sa odmora na Filipinima vraća sa novom ženom Analin. Sve se menja. I to ne samo za Agnes.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: