Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:56, 10. 8. 2016.

| Kultura

Ciklus španskih filmova kratkog metra u “Kupini”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
hibernacija-foto-kupina
"Hibernacija"; foto: kupinafilm.rs

Od 9. do 15. avgusta u niškom bioskopu “Kupina” biće prikazano sedamnaest kratkih španskih filmova, i to od 18 sati, 19:30 i 21 sat.

Reč je o filmovima sa festivala FreeNetWorld, koji će biti prikazani kroz tri bloka: “Ljubav”, “Vera” i “Nada”. Za ulaz po bloku treba izdvojiti 100 dinara, dok su kokice gratis.

Filmovi su titlovani na engleski jezik.

U ciklusu “Ljubav” koji počinje svakog dana od 18 sati, prvi na repertoaru je film “Zvaćemo ga Bobi” o Antoniju i njegovom sinu koji se vraćaju sa ribolova na dan sinovljevog rođendana, kada je jedan čudan incident sve promenio.

Sledi ostvarenje “Roditelji”, o nemirnom petogodišnjem Pablu koji za Božić dobija komad uglja, umesto dobre dece koja dobijaju poklon od Tri mudraca.

eutanazija-foto-kupina-film "Eutanazija"; foto: kupinafilm.rsHaljina” prati Džejmija koji voli Lauru, ali je opčinjen slikom druge devojke i uskoro će saznati šta je to fascinantno na slici što ne može da nađe u svakodnevnom životu.

Radnja filma “Prva noć” dešava se u prodavnici, tokom večeri koja je bila kao i svaka druga.

Klijent leži na podu, i radnica Eva poziva hitnu pomoć. Sledeće noći Silvester se vraća da se zahvali Evi i zaljubljuje se u nju - navodi se u sinopsisu.

Elizabet Mejer je kapetan američke vojske i junakinja filma “Ti si terorista”. Ona kidnapuje jednog od činovnika sa Bliskog istoka i pokušava da ga natera da prizna umešanost SAD-a u terorističke napade.

Spisateljica Sara Sanabria i njen ljubavnik Adolfo, likovi ostvarenja “Na drugoj strani”, živeli su svoje živote uz jednu opsesiju, verujući da skrivena u napuštenoj vili postoji kapija koja vodi u nepoznati univerzum.

Od 19:30 počinje ciklus “Vera” koji otvara istoimeni film o očajnoj, usamljenoj ženi i o tome “kako impotencija vodi čoveka da napravi tešku odluku”.

Potom sledi “Mrtva trka” o Fredu Klarsonu koji je u potrazi za ubicom supruge, a zatim je na repertoaru “krak u tami” o mladom uspešnom piscu Karlosu koji je upravo dobio međunarodno priznanje za svoj poslednji rad.

Bačeni” prate tri čoveka koji žive na krajnjem delu zemlje gde je nezaposlenost najveći problem, dok “Ne podnosim tvoje roditelje” govori o Dejvidu koji objašnjava devojci, kako je navedeno u opisu filma, zašto neće ići na rođendan svoje svekrve.

Ciklus zatvara “Izvan plavog”, film u kome Sebastijan i njegovi prijatelji saznaju kako se život može promeniti u sekundi.

istina-foto-kupina "Veritas"; foto: kupinafilm.rsOd 21 sat počinje ciklus “Nada” ostvarenjem “Ljubičaste rane” o 18-godišnjoj Anđeli iz bogate porodice, koja stvara dvostruki život i prodaje svoje telo, da bi pobegla od strašne prošlosti.

Eutanazija” je priča o istoimenoj kompaniji koja pomaže da svako dobije kraj svog života kakav želi, a “Zamak” je postapokaliptična tragikomedija i socijalna kritika koja govori o Španiji “kao svetskoj sili u političkoj korupciji”.

Astronaut Džozef, glavni junak filma “Hipernacija”, odlazi negde gde nijedan čovek u Univerzumu nije otišao, ali nešto na kraju kreće po zlu.

Poslednji u nizu je “Veritas” o Džou koji svedoči nasilnoj sceni između čoveka i žene na benzinskoj stanici kasno noću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: