Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 7. 4. 2016.

| Kultura

“Daske humanosti” za pomoć niškom porodilištu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
predstava
Premijerno u Nišu; foto: Nataša Ilić

Predstava “Kod opšteg mesta levo” kulturne ustanove “Vuk Karadžić” iz Beograda biće izvedena u sredu 13. aprila od 20 sati u Narodnom pozorištu u Nišu, a novac prikupljen od prodaje karata biće namenjen za pomoć niškom porodilištu.

Izvođenje ove predstave deo je humanitarne akcije “Daske humanosti” koju tradicionalno organizuje JCI Niš (Komora mladih lidera), a ovog puta želja je da se daruju mame i bebe.

Ove godine želimo da zajedno sa publikom i glumcima ulepšamo prve trenutke nečijeg života. Smatramo da buduće mame i bebe u porodilištu u Kliničkom centru u Nišu zaslužuju bolje uslove u najbitnijim i najnežnijim danima - kažu u organizaciji JCI.

Predstavu “Kod opšteg mesta levo” režirao je Radivoje Kozomara, a u njoj igraju Rade Ćosić, Predrag Vasić, Jelena Rakočević Cekić, Nenad Heraković, Janko Cekić, Milan Vučković, Milena Moravčević i Marko Gizdavić.

Prema rečima reditelja, ovaj komad predstavlja satiru na život modernog glumca.

Predstava je nastala iz želje za istinom, na neki način je i omaž nekim komadima o glumcima. Ovaj komad će predstaviti publici sat i po života nekoliko glumaca koji će se boriti sa nečim što je za njih neverovatno, ali ne i nemoguće - kaže reditelj Kozomara.

Napominje da je možda primarna tema predstave odnos prema glumcima - kako običan čovek shvata nekoga ko je na televiziji i njegov odnos prema tom biću.

Ulaznice su, po ceni od 500 dinara, u prodaji u turističkoj agenciji “Clock travel”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: