Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 23. 11. 2015.

| Kultura

"Doktor Nušić" najbolja predstava na Festivalu PIP

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
dr nusic
"Dr Nušić“ je komad o kupovini i rasprodaji znanja, o uništenom sistemu vrednosti u kome novac primitivaca diktira društveni ukus i modu; foto: FB Festival PIP

Na 4. Festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu nagrada za najbolju predstavu u celini i najbolju režiju pripala je komadu kruševačkog i somborskog pozorišta “Doktor Nušić” u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića.

Kako se navodi u obrazloženju žirija, ova predstava je nagrađena za “moderan, mudro smišljen terapeutski pristup stvarnosti koji podrazumeva oštar satirični skalpel primenjen u predstavi”. drnusic-sasatorlakovic Saši Tortlakoviću pripala nagrada za najboljeg glumca; foto: FB stana Festival PIP

Za, kako kaže žiri, snažan i ekspresivan glumački pristup ulozi velikog manipulatora našeg doba Živote Cvijovića u predstavi “Doktor Nušić” nagrada za najboljeg glumca Festivala dodeljena je Saši Torlakoviću.

Najbolja predstava na po izboru publike je "Moj sin samo malo sporije hoda" Beogradskog dramskog pozorišta u režiji Predraga Stojmenovića.

Za dramski tekst ove predstave nagrađen je Ivor Martinić, dok je za tumačenje Ane u ovom komadu priznanje za najbolju glumicu Festivala dodeljeno Vesni Čipčić.

vesnacipcic Vesna Čipčić najbolja glumica Festivala; foto: FB stana Festival PIPOdlukom žirija novoustanovljena nagrada za mladog glumca “Dušan Duka Jovanović“ dodeljena je Anji Alač za “neizmerno  šarmantno izgrađen lik raspričane tinejdžerke Sare u predstavi „Moj sin samo malo sporije hoda”.

Dodelom priznanja i izvođenjem predstave "Beton mahala" u režiji Baneta Trifunovića, u čast nagrađenih, sinoć je završen Festival PIP.

Stručni žiri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, koji se ove godine održavao u čast Dušana Duke Jovanovića, činili su Zoran Šakotić, prevodilac, Branko Popović, reditelj i Milivoje Mlađenović, teatrolog.

Oni su istakli da je ovogodišnja festivalska ponuda, sa 7 predstava, bila velika radost za aleksinačku pozorišnu publiku koja je iz večeri u veče dupke punila dvoranu Centra za kulturu u Aleksincu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: