Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 30. 6. 2012.

| Kultura

Fantastičan koncert Hladnog piva

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Niš-music.net
Hp-NM_4

Reći objektivne reči hvale ili negativne kritike u noći kada je Hladno pivo drugi put u svojoj karijeri nastupilo u Nišu nije baš najlakše.

Znamo da se u noći između 29. i 30. juna 2012. godine u dvorištu Banovine odigrao spektakl koji su Nišlije nakon dve godine sa nestrpljenjem očekivale.

Koliko god zvučalo kao kliše, dosta se prethodnih dana govorilo o koncertu nadaleko popularnih Zagrepčana u Nišu. Jedni su, razočarani u učinkovitost novog albuma, sumnjičavo pristupali promociji istog, dok su drugi sa velikom nadom veličali nove podvige hladnopivaša, verujući u njihov uspeh i uspeh albuma koji nosi poprilično prilagodljiv naziv u ovim čudnim vremenima „Svijet glamura“.

Mile Kekin Ako se uzme u obzir da je ekipa Mileta Kekina, koji je pre jače od 20 godina služio vojsku u Nišu sinoć ispoštovala sve njegove savremenike kao i one znatno mlađe od njega shvatićemo da je pank ipak vanvremenska i hronološki neuvrstiva kategorija.

Možda na simboličan način Hladno pivo je sinoć pesmom „Kaži stari šta nam fali“ počelo koncert, dve godine nakon što su prvi put nastupili na Letnjoj pozornici. Ovog puta, prostor niškog Univerziteta, odnosno dvorište Banovine, bilo je pravi domaćin da gradom odjeknu hitovi poput „Biološkog sata“, „Jednim osmjehom“, ili „Pjevajte nešto ljubavno“.

Svakako je publici bilo interesantno izletanje nekoliko mladih fanova koji su u par navrata plavili binu i nadmašivali moć organizacije opravnog obezbeđenja. Miletove prozivke na račun takozvanih „petnaestogodišnjaka“ koji se ne skidaju sa bine, među fanovima su shvaćene ironično, iako je sam Kekin pokušao da kroz šalu pohvali poprilično organizovano obezbeđenje koncerta.

Vešto uklopljena „Ezoterija“, „Slobodan pad“ ili „Može, može“ umalo se nisu osetile među starim hitovima kojih je niška publika i te kako bila željna. Zagrepčani, svesni niških potraživanja, ali željni i promocije novog albuma, sasvim su uspešno uklopili buduće hitove sa već traženim programskim pesmama, i pank manifestima. Hladno pivo Niš

Interesantno izveden ponoćni bis sa pesmama „Šamar“, „Trening za umiranje“ i „Ne volim te“ Nišlijama, ali i gostima iz okoline pružio je pravu pankersku uvertiru u leto.

Nakon dvočasovne svirke niška publika razišla se u pank maniru uz zvuke KUD Idijota i pesme „Kad sunce opet zađe“ kojom su verovatno organizatori želeli da skrenu pažnju na oporavak Tustinog vokala i kolegijalnosti između hrvatskih pankera.

- Očekivao sam tipičnu tezgu na kojoj će Hladno Pivo promovisati novi album. Nisam verovao da će ovoliko starih pesama uvrstiti u repertoar. Super su. Slušam ih uživo već peti put i nikako mi nisu dosadili - izjavio je Milan, jedan od zagriženih fanova Piva.

Da podsetimo, poslednji put Hladno Pivo je nastupilo na Letnjoj pozornici 26-og juna 2010-te godine, kada je promovisalo album „Knjiga žalbe“.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo 77

    09:08 // 4. 7. 2012.

    Neuvrstiva kategorija :)

  • Laki

    19:52 // 1. 7. 2012.

    Kada ce neki niski kultni bend dobiti mogucnost da svira u njihovoj lepoj?

    • putnik

      12:18 // 2. 7. 2012.

      Umesto sto postavljas takva pitanja, budi zadovoljan sto je situacija takva jeste i sto smo mi eto na nivou gde nam ne smeta odakle dobra muzika dolazi. Ako neko drugi nije to je njegov problem.

      P.S. budimo i realni.. koji je to niski kultni bend popularan u HR? Kerber ili Galija :) mozda treba da im se predstave totalni klosari :)

  • Srđan Radić

    17:56 // 1. 7. 2012.

    Sve u svemu, nisam previše očekivao i bio sam pozitivno iznenađen što nisu napinjali sa novim albumom.

    Odlična zezancija, dobra svirka - definitivno ne žalim novce i provedeno vreme!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: