Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 2. 7. 2015.

| Kultura

Festival evropskog filma u Leskovcu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
kauboji
Hrvatski film "Kauboji" dobio nagradu publike na Festivalu u Puli

Od četvrtka 2. jula do utorka 7. jula u bioskopu Leskovačkog kulturnog centra biće prikazani filmovi evropske kinematografije.

Na Festivalu evropskog filma publika u Leskovcu videće šest filmova, ostvarenja evropskih reditelja rađenih u koprodukciji ukupno 13 zemalja.

Program festivala u četvrtak u 19 sati otvara hrvatski film “Kauboji”, a svih dana festivala projekcije će počinjati u 19 sati.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Leskovac je sedmi grad u kome se ove godine organizuje Festival evropskog gilma, nakon Beograda, Niša, Novog Sada, Zrenjanina, Prokuplja i Vranja.


Program:

2. jul od 19 sati - “Kauboji” (Hrvatska)

Sinopsis: Jedan od najvećih hrvatskih hitova, urnebesna komedija koja oduševljava publiku gde god se prikazuje. Komedija zasnovana na hrvatskoj hit pozorišnoj predstavi. “Kauboji” je priča o grupi autsajdera koji pokušavaju da stvore pozorišnu predstavu, kršeći pritom sva pravila pozorišne umetnosti.

3. jul od 19 sati - “Srce Lava” (Finska)

Sinopsis: Izuzetno dirljiv i dubok film koji na neobičan način progovara o toleranciji i potrebi za ljubavlju. Tepo je vođa neonacističke grupe koji posle izlaska iz zatvora pokušava da osvoji ljubav lepe konobarice Sari. Međutim, Tepo otkriva da Sari ima desetogodišnje crno dete...

4. jul od 19 sati - “Destinacija Serbistan” (Srbija)

Sinopsis: Najnovije ostvarenje legendarnog Želimira Žilnika koji nastavlja svojim filmovima da izaziva i provocira. Dokumentarna drama koja prati živote ilegalnih migranata i azilanata koji su smešteni u kolektivnim centrima u Srbiji, usled dramatičnih begova iz rata i nemaštine u oblasti Severne Afrike i na Bliskom istoku.

5. jul od 19 sati - “Kandidat” (Slovačka, Češka)

Sinopsis: Slovački film koji objašnjava kako politika funkcioniše u postkomunističkim društvima. Marketing, spinovanje, laži, korupcija... Teme koje su na žalost i te kako poznate. Cinična analiza društva kojim manipulišu bogati i moćni. Oni koji vuku konce stvaraju svet u kome nestaje granica između istine i iluzije, između dobra i zla.

6. jul od 19 sati - “Konzul iz Bordoa” (Portugal)

Sinopsis: Epska priča o jednoj od manje poznatih epizoda iz drugog svetskog rata, priča o ličnoj hrabrosti i požrtvovanosti smeštena u prelepe pejzaže Portugala. Priča o Aristidesu de Sousa Mendesu, čoveku koji je u junu 1940. godine izdao 30.000 viza za ulazak u Portugal, protiveći se tako direktom naređenju svoje vlade. Kada izgleda da je sva nada izgubljena, dovoljno je da se jedan pojedinac suprotstavi u korist pravde kako bi se spasili životi. Zahvaljujući Mendesu, oko 10.000 Jevreja je prebeglo u Portugal pre nego što su nacisti ušli u Francusku.

7. jul od 19 sati - “Brza hrana” (Irska)

Sinopsis: Jedan od najboljih kulinarskih filmova svih vremena, uzbudljiva, smešna, nežna i iznenađujuća priča o životu, ljubavi i mudrosti koji se spajaju jedne noći u kulinarskom podzemlju gde je život švedski sto i sve je brza hrana.Uz plejadu najpoznatijih evropskih glumaca gde u epizodama briljiraju Vanesa Redgrejv i Džon Hart.

Trejler za film "Brza hrana" koji zatvara festival

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: