Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 29. 8. 2014.

| Kultura

Francuski film "Iz ženskog ugla"

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
francuski film
Scena iz filma "Sastanak u Kiruni"

Ovog vikenda, 30. i 31. avgusta, u niškom bioskopu “Kupina” biće prikazan ciklus francuske kinematografije "Iz ženskog ugla".

Revija francuskih filmova, koja je deo Festivala evropskog filma u Nišu, obuhvatiće 4 filma: "Draga Pridans", "Sin druge", "Augustina" i "Sastanak u Kiruni".

Sve projekcije biće održane u bioskopu “Kupina” u terminima od 19 i 21 sati, a ulaz je slobodan.

Program:

30. avgust, subota

19:00Draga Pridans"
Režija: Rebeka Zlotovski

Sinopsis: Pridans Fridman ima 17 godina. Naprasno prepuštena samoj sebi u porodičnom stanu, ona u školi upoznaje Marilin, buntovnicu koja je vodi na divlju trkačku stazu Renžis, gde će se upoznati sa svetom trkačkih automobila i motora. Fascinirana društvom koje je upoznala, Renaldom, Frankom i ostalima, Pridans pokušava da se uklopi, prikazujući svoju usamljenost kao slobodu.

21:00 "Sin druge"
Režija: Loren Levi

Sinopsis: Pre nego što će otići da odsluži vojni rok u Izraelu, Žozef otkriva da nije biološki sin svojih roditelja i da je nakon rođenja u boknici zamenjen sa Jasinom, koji je odrastao u jednoj palestinskoj porodici. Život obe porodice je prilično uzdrman tim saznanjem koje ih tera na razmišljanja o svom identitu, sistemu vrednosti i ubeđenjima.


31. avgust, nedelja

19:00 "Augustina"
Režija: Alis Vinokur

Sinopsis: Pariz, zima 1885. U jednoj bolnici, profesor Šarko proučava misterioznu bolest: histerija. Augustina, 19 godina, postaje njegovo omiljeno zamorče, zvezda njegovih demonstracija hipnoze. Od predmeta proučavanja, ona polako postaje predmet njegove želje.

21:00 "Sastanak u Kiruni"
Režija: Ana Novion

Sinopsis: Renomirani arhitekta Ernest živi za svoj posao. Jednog dana, dobija poziv od švedske policije nakon kojeg odlučuje da ode na dugo putovanje do Kirune u Laponiji. Tamo treba da potvrdi identitet leša osobe koju nikada nije upoznao, svog sina. Njegov put ukrstiće se sa Magnusovim, osećajnim i izgubljenim mladićem koji je potpuna suprotnost njemu samom, autoritarnom i podozrivom.

Trejler za film "Augustina"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: