Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 27. 11. 2015.

| Kultura

Gostovanja beogradskih pozorišta u Leskovcu od kraja novembra

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
490x370-490x370-Pozoriste-stolice-ilustracija-Kosta.jpg
Prva predstava "Ateljea 212" biće odigrana 30. novembra; Ilustracija; foto: JV

Leskovčani će u narednih 5 meseci moći da uživaju u desetak najpoznatijih predstava beogradskih pozorišta u kojima glume najpoznatija imena srpskog pozorišta i kinematografije, saopšteno je u kabinetu gradonačelnika.

Predstave "Zvezdara teatra", "Ateljea 212" i beogradskog Narodnog pozorišta gostovaće u leskovačkom pozorištu, dok se još traži lokacija na kojoj će biti odigran mjuzikl Cigani lete u nebo Pozorišta na Terazijama u kome učestvuje 150 ljudi.

Ljubitelji pozorišta moći će da uživaju u predstavama ukoliko budu platili karte koje koštaju 1.000 dinara po predstavi, a prva u svejevrsnom "maratonu beogradskih pozorišta” biće predstava "Ateljea 212” Sveti Georgije ubiva aždaju u kojoj, između ostalih, igraju Marinko Madžgalj, Nenad Jezdić i Dara Džokić, a koja će se pred leskovačkom publikom izvesti u ponedeljak, 30. novembra. 2 Cvetanović i Kocić kažu da su gostovanja pomogli i lokalni privrednici; foto. JV

Ovo su visokobudžetne predstave i svaka od njih košta između 350.000 i 450.000 dinara. Trudili smo se da našim sugrađanima uprkos tome obezbedimo pristojnu cenu - ističe gradski većnik Nebojša Kocić koji je i organizator improvizovanog pozorišnog maratona.

Ipak, najveće troškove snosiće lokana samouprava.

Želeli smo da Leskovčanima obezbedimo vrhunski kulturni doživljaj. U poslednje 3 godine smo u kulturu uložili 780 miliona dinara, a gostovanje najboljih predstava sa repertoara pomogli su i lokalni privrednici - tvrdi gradonačelnik Goran Cvetanović.

U januaru, februaru i martu Leskovčani će imati priliku da uživaju u ulogama Seke Sablić, Danice Maksimović, Branimira Brstine, Branislava Lečića i drugih u predstavama "Zvezdara teatra" Kumovi, Rođendan gospodina Nušića i Generalna proba samoubistva, kao i u Sumnjivom licu beogradskog Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: