Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 28. 4. 2015.

| Kultura

Izložba slika "Imaginarni portreti" u Nišu

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
portreti.jpg
Izložba će biti otvorena do 12. maja (foto: NKC)

U utorak 28. aprila od 20 sati u galeriji Niškog kulturnog centra biće otvorena izložba slika “Imaginarni portreti” autora Dragiše Obradovića, koja će trajati do 12. maja.

Posetioci će moći na izložbi da vide 25 crteža u boji u kombinovanoj tehnici (kreda i suvi pastel) koji su nastali od 2012. do 2015. godine.

Portreti nastaju u vrtlogu mekih i oštrih linija i u sudarima toplih i hladnih boja. Posredstvom imaginacije oni postaju stvarna slika nekog karaktera sa kojim vodimo duge dijaloge. Oni su sada pred nama i postaju konkretna vizija i svet koji predstavljamo vašim pogledima - kaže autor.

Umetnik Dragiša Obradović je bio redovni profesor prištinskog Fakulteta umetnosti i gostujući profesor u Nišu za predmet vajanje. U Nišu je u nekoliko navrata izlagao skulpture i crteže.

Imao je 45 samostalnih izložbi u zemlji i regionu i preko 300 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Njegove skulpture se nalaze u stalnoj postavci jugoslovenske skulpture u beogradskom Narodnom muzeju ali i drugim muzejima širom Srbije.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: