Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 17. 9. 2016.

| Kultura

Karanovićeva: Lupetaju oni koji me nazivaju antisrpkinjom

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
Mirjana Karanović
Dobra žena; Mirjana Karanović, foto: JV

Film „Dobra žena“, rediteljski prvenac glumice Mirjane Karanović, napunio je salu Narodnog pozorišta u Leskovcu i digao na noge publiku koja je aplauzima dočekala i ispratila poklon dive srpskog glumišta Mirjane Karanović.

Kranovićeva kaže da je na ideju o režiranju priče o tradicionalnoj trpeljivoj srpskoj ženi došla posle izjave reditelja Slobodana Šijana u štampi, gde je on kazao da bi i ona mogla da snimi film.

Ideja o dobroj i smernoj, tradicionalnoj srpskoj ženi, kakva je bila moja baka ili kakva je moja majka, spremne da sve istrpe radi mira u kući, dugo je sazrevala u meni. Ipak, moja junakinja na kraju ne pristaje da živi sa zlom i pobuni se protiv njega - kaže glumica, koja igra i glavnu ulogu u filmu.

Film „Dobra žena“ je priča o supruzi i majci koja se posle 30 godina braka suočava sa saznanjem da boluje od karcinoma dojke i da je njen suprug činio zločine u najnovijim ratovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Ipak, za one koji njen film nazivaju antinacionalnim kaže da su zavidni i da žele da je povrede.

Kod mene uvek znate na čemu ste. Mene ili vole ili mrze, nema sredine. Ne mogu i ne želim da objašnjavam te komentare kada neko kaže da vodim antinacionalnu ili antisrpsku kampanju. Ja živim ovde. Ja nisam neki strani špijun, pa sad treba da se borim, niti me to zanima. Ja sam načisto sa sobom, znam ko sam ja i šta ja hoću - kaže Karanovićeva.

Kaže da joj je režiranje u startu teško palo i da se poistovetila sa ulogom te dobre žene, koja sa svojih 50 godina pokušava da uradi nešto novo i donese teške odluke u svom životu.

Postoje žene koje hoće da unaprede svoj život. Ima i onih koje počinju nakon 50-te godine života, noseći sve svoje breme prošlosti na leđaima i to je hrabro. Nekada imaš sreću da imaš podršku ljudi oko tebe, a nekada to moraš sam, što je malo teže - kaže Karanovićeva.

Sve što trenutno radi, kaže da je podrška njenom samopouzdanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    09:33 // 18. 9. 2016.

    Jedinstvena, uvek svoja!

  • shaft

    07:18 // 18. 9. 2016.

    Ljubitelji filma u Nisu,vidite li da za par godina postojanja,Leskovacki festival je vec bolje rangiran i posecuju ga ,zaista,znacajna imena Srpskog filma!Filmski susreti vrtoglavo idu ka dnu,zbog ameterske organizacije i izandjale koncepcije!

  • Snezana Jovic

    17:48 // 17. 9. 2016.

    Imala sam cast da se upoznam sa temom filma"Dobra zena":dobra za porodicu jer cuti,ne talasa,ali kada SHVATI da to cutanje nije dobro za nju,tada se razboli dusevno,telesno,moralno.Priznanje gosp.Karanovic !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: