Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 21. 11. 2016.

| Kultura

Kendi Dalfer zatvara sledeći Nišvil

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Kendi Dalfer sa saksofonom
Kendi 4. put na Nišvilu; Foto: Crazy; D pers kl

Poznata holandska saksofonistkinja Kendi Dalfer ponovo će nastupiti na niškom džez festivalu, sledeće, 2017. godine. Ovog puta sviraće na zatvaranju, 13. avgusta.

Čuveni instrumentalista fanka i smut-džeza je, podsećaju iz Nišvila, ćerka poznatog saksofoniste Hansa Dalfera, koji joj je i davao prve časove.

Počela je da svira sa očevim orkestrom kao tinejdžerka, da bi kasnije je svirala sa mnogim svetksim muzičkim imenima poput Princa, Pink Flojda, Bijonse, Aretom Frenklin, Blondi... - ističu.

Novo poglavlje u karijeri otvorila je na jesen 2011. albumom “Crazy” koji je producirao muzički direktor grupe “Black Eyed Peas”. Takođe, otpočela je saradnju sa modnim brendom “Mexx”, a 2013. godine je bila član žirija holandskog X- faktora. Sa dugogodišnjim prijateljicama Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis i Glennis Grace osnovala je supergrupu “Ladies of Soul”.


Kendi promoviše Niš i festival

Nišville je, inače, pre nekoliko dana uputio predlog Skupštini grada Niša da na nekoj od narednih sednica dodeli Kendi Dulfer status počasne građanke Niša zbog njenog doprinosa promociji Nišvila i grada, naročito u Holandiji. Ukoliko bude odobreno, ova titula će joj biti I dodeljena na sledećem Nišvilu. Kendi Dafler promo Otac joj držao časove kada je imala 6 godina; Foto: Carin Verbrugge

Kendi je, prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića, u mnogim medijskim nastupima promovisala jedinstvenost festivala, koji je ove godine uticajni britanski “Guardian” svrstao u Top 10 evropskih džez festivala.

Posebno je naglašavala atmosferu festivala, jedinstvenu publiku i gostoljubivost građana Niša - kaže Blagojević. 

On dodaje da su počeli i dogovori da za sledeći nastup u Nišu Kendi dovede i specijalnog gosta - nekog od poznatih muzičara sa kojim je sarađivala.

Inače, ovo bi bio 4. nastup Kendi Dulfer na Nišvilu. Ona je, podsetimo, prvi put svirala na niškom festivalu 2009. godine, zatim dve godine kasnije, a poslednji nastup na Nišvilu imala je 2014. godine. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: