Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:33, 26. 2. 2015.

| Kultura

Koncert “Muzika za mir” u Simfonijskom

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
muzika za mir
Balkanska turneja počela je 22. februara, a završiće se 4. marta

Pijanistkinja Marija Nemcova i saksofonista Vitalij Vatulja iz Rusije, kao i beloruski violončelista Aleksej Kiseljov nastupiće u petak 27. februara od 16 sati u sali Niškog simfonijskog orkestra.

Na programu će biti dela Baha, Šumana i Bramsa, a ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Ovaj koncert deo je balkanske turneje projekta “Muzikom za mir čija je misija organizovanje nastupa i majstorskih radionica u postkonfliktnim zonama i područjima koja su razorena posle ratova, bolesti, terorizma ili prirodnih katastrofa. Projekat su 2010. godine osnovali ruski muzičari Marija Nemcova i Vitalij Vatulja.

Pre koncerta, umetnici će držati master klas u niškoj Muzičkoj školi.

Pijanistkinja Marija Nemcova laureat je brojnih međunarodnih takmičenja. Diplomirala je na Moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“, zatim na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, te Trinity Laban konzervatorijumu za muziku i ples. Školovala se, takođe, na pijanističkoj akademiji u Imoli (Italija).

Vitalij Vatulja je jedan od najistaknutijih ruskih saksfonista u mlađoj generaciji. Sa 13 godina je pobedio na republičkom takmičenju “Mladi virtuoz“, diplomirao je i magistrirao na Ruskoj akademiji Gnjesin. Dobitnik je diplome na Evropskom Univerzitetu Saksofona (Gap, Francuska) i SaxArte (Italija).

Belorus Aleksej Kiseljov je pobednik mnogih međunarodnih takmičenja, među kojima je i takmičenje P. I. Čajkovski za mlade 1997. godine koje je osvojio sa 12 godina. Završio je Kraljevski muzički koledž u Londonu, a trenutno radi kao glavni violončelista Kraljevskog škotskog nacionalnog orkestra i predaje na Kraljevskom konzervatorijumu Škotske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max

    16:36 // 27. 2. 2015.

    Ala me prevariste!Reko da odvedem devojku da se kulturno uzdizamo,prevalimo put,dođomo tamo kad udjemo unutra ono karta 250d,još se obruka pred devojku ispado cicija za 500din al potrosi pare na bus!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: