Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 12. 9. 2014.

| Kultura

Koncert australijskih i srpskih muzičara u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
miz

U subotu, 13. septembra, od 20 sati u Koncertno - izložbenom prostoru niškog Fakulteta umetnosti koncert će održati gosti iz Australije klarinetista David Griffiths i violončelistkinja Svetlana Bogosavljević, kao i pijanista iz Srbije Vladimir Milošević.

Na koncertu će se, pored dela Debisija i Bramsa, premijerno u Srbiji izvesti kompozicija za klarinet i klavir Aleksandre Vrebalov - “Prayers for Isa”. 

David Griffiths je docent na Univerzitetu Monash, član ansambla “Ensemble Liaison” iz Melburna, saradnik Vođe klarineta pri Simfonijskom orkestru iz Melburna, na mestu je Vođe klarineta pri Macauorkestru i u Šangajskom radio orkestru.

Nastupao je sa brojnim umetnicima, kao što su Tin Allley i Flinders gudačkim kvartetom, solistima duvačkih instrumenata iz Nju Jorka, Australijskim ansamblom, članovima gudačkih kvarteta iz Klivlenda, Šangaja, Sjedinjenih Država i Novog Zelanda, kao i sa članovima Goldner gudačkog kvarteta.

Violončelistkinja Svetlana Bogosavljević je studirala na prestižnom Moskovskom državnom konzervatorijumu Čajkovski, na Peabody konzervatorijumu i Univerzitetu muzike u Kelnu. Član je muzičkog trija iz Melburna “Ensamble Liaison”, saradnik Vođe violončela pri Filharmoniji “Rheinische”, često nastupa sa brojnim ansamblima uključujući Sidnejski simfonijiski orkestar, Simfonijski orkestar iz Melburna…

Pijanista Vladimir Milošević je završio osnovne i poslediplomske studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Nevene Popović. Specijalizaciju nastavlja na poznatoj pijanističkoj akademiji Incontri col Maestro u Imoli u klasi Lazara Bermana i Mišela Dalbertoa.

Nastupao na brojnim festivalima, kao i sa Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS, Orkestrom Praške opere, Pomorskom filharmonijom, Orkestrom iz Bretanje, Simfonijskim orkestrom iz Porta, Simfonijskim orkestrom Porto Alegrea, Orkestrom Teatra Olimpiko...

Pošto je Fakultet umetnosti koncertnu sezonu 2014. godine proglasio humanitarnom, ulaz je slobodan i nisu potrebne promotivne ulaznice. Na svim koncertima i izložbama tokom sezone biće prikupljani dobrovoljni novčani prilozi koji će biti uplaćeni na namenski račun Vlade za pomoć ugroženima od poplava.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: