Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 30. 11. 2015.

| Kultura

Koncerti i izložbe povodom dana Fakulteta umetnosti

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
seviljski berberin
U ulozi dovitljivog i lukavog berberina Figara našao se student Nikola Mikić

Niški Fakultet umetnosti obeležiće ove nedelje 13 godina postojanja i rada koncertima, izložbama, izvođenjem opere i svečanom akademijom.

U koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta večeras će u 19:30 biti otvorena izložba studentskih radova "Slike i kaligrafije", a u istom prostoru će od 20 sati početi koncert studenata Fakulteta umetnosti.

U utorak 1. decembra u 18 sati biće otvorena izložba radova nastavnika i saradnika Fakulteta umetnosti u Nišu, i to u galeriji u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“.

Ovogodišnja izložba okuplja ukupno dvadeset i pet izlagača koji pred posetioce izlaze u širini i raznolikosti umetničke produkcije. Godišnja izložba poseban je trenutak stvaralačke sinergije, i istovremeno odličan uporednik, momenat za osvrtanje na tragove sopstvenih dometa i pravaca razvoja tog neiscrpnog spektra kreativnih promišljanja - navodi dr Tijana Borić.

Iste večeri u 20 sati u koncertno-izložbenom prostoru u Knjaževačkoj ulici dela klasične muzike izvešće nastavnici i saradnici Fakulteta umetnosti.

Povodom 13 godina rada Fakulteta u sredu 2. decembra  od 19 sati u Narodnom pozorištu biće izvedena i opera “Seviljski berberin” u kojoj učestvuju studenti i profesori.

Svečana akademija povodom proslave dana fakulteta biće održana u četvrtak 3. decembra u koncertno-izložbenom prostoru FU od 12 sati.

Obeležavanje rođendana Fakulteta biće završeno donatorskim koncertom za kupovinu engleskog roga za Niški simfonijski orkestar. Koncert će biti održan u 3. decembra od 20 sati u sali Simfonijskog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: