Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:42, 13. 4. 2014.

| Kultura

"Kristali" održali koncert u Nišu

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Kristali-16.jpg
Stotinak Nišlija uživalo je na nastupu Kristala; foto: Marko Pekić

Beogradski bend „Kristali“ sinoć je u „Fidbeku“ podsetio publiku na sav svoj dosadašnji muzički opus, a oko stotinak Nišlija imalo je priliku da uživa u hitovima koji su obeležili rad ovog sastava.

Brit pop kvartet na čelu sa Dejanom Gvozdenom podsetio je publiku u Nišu na period sa početka dvehiljaditih godina kada je jutarnji program RTS-a odisao muzikom ovog benda i kada su se u pauzama između emisija „Kuvati srcem“ i serije „Lisice“ često mogli videti spotovi ove kultne grupe.

Bend „Kristali“ je pesmama poput „Hajde, hajde“ ili „Sad je sve u redu“ vratio nišku publiku na period osme dekade dvadesetog veka kada je žanrovska odrednica u pitanju. Naime, zvuci britanskog pop-roka akumulirani u rifovima „Kristala“ pokazali su da se publika veoma lako rasentimentališe, bez obzira na činjenicu da nekoliko godina ovaj bend nije prezentovao neki novi materijal.

Vesela atmosfera koja je objedinila mnoge generacije uspela je da aludira na to da je publika u Nišu željna dobrog provoda, dobre muzike i umetničke nostalgije.

Kako je u nezvaničnom obraćanju publici, u periodima pauza i muzičke ekstaze Dejan Gvozden komentarisao, moglo se zaključiti da je publika u Nišu zaista sjajna.

Sudeći po atmosferi i interesovanju, može se zaključiti da je godinu i po dana, od kako je poslednji put ovaj bend nastupao u „Fidbeku“, sasvim dovoljan period da se fanovi zažele nove energije i novog koncerta.

Dva bisa i dva puta ponovljena pesma „Sad se svega sećam“ potvrđuju pretpostavku da se uzajamne simpatije između članova benda i publike nikako ne stišavaju već se  iz godine u godinu sve više pojačavaju.

"Kristale" je osnovao još 1993. godine basista i pevač Dejan Gvozden, a u to vreme Beograđanima su bili poznati kao klupski svirači rokenrola i bluza.

U oktobru 2012. su izdali album „Samo bluz“ koji je veoma dobro prihvaćen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: