Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 22. 8. 2016.

| Kultura

Ristovski dve večeri zaredom najbolji glumac "Fimskih susreta"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Lazar Ristovski
Nikada ne čeka na uloge; Foto: JV

I druge večeri „Filmskih susreta“ u Nišu Lazar Ristovski je odneo titulu najboljeg glumca večeri za ulogu u filmu „Sa one strane“. Tako je postao, zasada, jedini konkurent za najboljeg glumca ovogodišnjeg festivala.

Osim toga što je dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“ za životno delo i glumac večeri za ulogu u filmu "Dnevnik mašinovođe", zahvaljujući priznanju koje je dobio druge večeri „Filmskih susreta“, Ristovskom se smeši "žetva" nagrada ove godine u Nišu. 

Već sam dosadio samom sebi, ali došlo je mojih 5 minuta – kazao je Ristovski.

On je, takođe, i jedan od producenata ostvarenja „Sa one strane“. Iako je, dodaje, u jednom trenutku bio blizu odustajanja od ovog projekta, ipak je izneo ulogu do kraja i to više „intuitivno“.

To je specifična i teška uloga jer se veći deo filma ne pojavljujem već se čuje moj glas. Ipak, bilo je izazovno jer nisam imao reakcije reditelja ni scenariste – dodao je.

On ističe da puna Tvrđava u vreme kada se igralo finale Olimpijskih igara u košarci kazuje koliko je niška publika posvećena filmskoj umetnosti i festivalu.


Na pozornici kvalitetne projekcije

Druge večeri publika je imala prilike da pogleda i horor „Procep“ koji je rađen u koprodukciji sa Slovencima i ekipom iz Južne Koreje, u režiji Dejana Zečevića. U filmu igraju pretežno američki glumci, kao i slovenačka zvezda Katarina Čas. Jedan od producenata Milan Todorović kaže da je to bila najbolja projekcija ovog filma do sada. Press Prvi izlet u horor; Foto: JV

Na Letnjoj pozornici je bio tako dobar zvuk, kao na svetskim festivalima – kazao je Todorović.

On je najavio i film „Stopa Smrti“ Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koji će večeras od 21 sat biti prikazan u Balkanskoj ulici ispred Kupina bioskopa.


Druge večeri „Dobra žena“ i „Pored mene“

Dragan Nikolić Portreti glumaca uz koje je autorka odrastala; Foto: JV Večeras će posetioci na Letnjoj pozornici moći da pogledaju film „Dobra žena“ u režiji Mirjane Karanović, koja tumači i jednu od glavhih uloga pored Borisa Isakovića, Hristine Popović, Bojana Navojeca i Jasne Đuričić.

Drugi film treće večeri festivala je „Pored mene“ koji je režirao Stevan Filipović, a uloge tumače Hristina Popović, Mirjana Karanović, Dragan Mićanović, Nikola Glišić i drugi. 

U Oficirskom domu otvorena je izložba fotografija Jovana Šurdilovića „50. filmski susreti“ kao i izložba crteža „Legende našeg glumišta“ Aleksandre Jelović

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Posetioc

    17:42 // 22. 8. 2016.

    Dali neko zna gde su veceras proekcije,najavljena je kisa.Hvala unapred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: