Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 27. 11. 2014.

| Kultura

Marčelo promoviše "Napet šou" u Nišu

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
marchelo.jpg
Pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo potpisuje "Napet šou" (foto: commons.wikimedia.org)

U subotu, 29. novembra od 15 sati u knjižari “Delfi” u Voždovoj ulici u Nišu, pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo potpisivaće svoju novu knjigu i album “Napet šou”.

Kako navode u "Laguni" čije je ovo izdanje, “Napet šou” se može nazvati “knjigoalbumom”. Ova knjiga sa CD-om, kažu, “osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju na razne teme".

Na ovom delu je radilo mnogo ljudi različitih godina i profesija u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše „ovde i sad“. Jednom rečju, da probaju da odgovore na pitanje zašto svi živimo "napet šou" - kažu u "Laguni".

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, rok kritičar Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

“Napet šou” je, kako se navodi, jedno od “Laguninih” izdanja koje je doživelo veliki uspeh za kratak period, jer je prvi tiraž rasprodat za samo nekoliko dana kada je početkom oktobra pušten u prodaju. Oni dodaju da je ovo jedinstvena zbirka savremene poezije i pronicljivih, svežih, analitičnih, ali i ljudski toplih portreta sveta koji nas okružuje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Veljko

    01:49 // 28. 11. 2014.

    Sramota me da takav lik promovise svoju knjigu na sajmovima knjiga, mozda je onima koji vole tu vrstu muzike bio ok kao reper, ali realno nije trebao da menja to, jer knjizevnik i nije bas...

    • Goran Stanković

      12:17 // 28. 11. 2014.

      Nadam se da ste pročitali knjigu, pa dajete čitalački sud, na šta imate pravo, ili da ste stručno obrazovani, te Vam je ovakav sud književno relevantan. Ako ne, nemojte davati ovakve besmislene ocene.

    • Jovana

      22:32 // 4. 2. 2015.

      Elem,Veljko,procitao li si bilo koju od njegove 4 knjige?
      :)

  • nis

    22:51 // 27. 11. 2014.

    subota,26. novembar?

  • Dexa Pantelejski

    20:52 // 27. 11. 2014.

    @mare Ljubomora i zavist su cudo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: