Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 27. 2. 2015.

| Kultura

Mesec frankofonije u Nišu započinje pesmom

Autor:M.VučićIzvor:Južne vesti
francophonie.jpg
Polufinale takmičenja za frankofonu pesmu održaće se 1. marta

Regionalnim takmičenjem za frankofonu pesmu 1. marta od 13 sati u sali Simfonijskog orkestra započeće "Francuski dani" u Nišu koji će u toku marta biti obeleženi raznim aktivnostima.

Mesec frankofonije u Nišu svečano će otpočeti polufinalnim takmičenjem za najbolje otpevanu pesmu na francuskom, koje se u Nišu, već tradicionalno, održava po 12. put.

Publika će i ove godine imati prilike da pogleda mlade od 13 do 28 godina iz Niša koji će nastupati pred žirijem sastavljenim od profesionalaca koji će ocenjivati interpretaciju, pevačko umeće i jezičke sposobnosti - kažu u Francuskom institutu u Nišu.

Pobednici polufinala iz Niša, Novog Sada, Kladova i Beograda, sastaće se na finalnom takmičenju u nedelju 29. marta od 14 sati u sali Simfonijskog orkestra.

Pobednika iz kategorije seniora očekuje put u Francusku, a najbolji junior dobiće "ajpod".

Osim ovog nadmetanja, u mesecu francuske kulture u Nišu posetioci će moći da posete i dve izložbe, da dođu na "Frankofoni diktat" kako bi proverili svoje znanje jezika, kao i na radionice o volontiranju i interkulturalizmu.

Takođe, za ljubitelje francuske kulture pripremljeno je i nekoliko pozorišnih predstava, ali i "Francuski filmski karavan" na kome će publika moći da pogleda 4 filma afričke kinematografije.

Osim toga, Nišlije će dobiti priliku i da učestvuju na “Fejsbuk” takmičenju za foto amatere, ali i da 9. marta od 19 sati u Francuskom institutu “uz kafu razgovaraju o flozofiji na francuskom jeziku”.

Više detalja o ovim aktivnostima zainteresovani mogu naći na sajtu Francuskog instituta u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: