Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:14, 24. 8. 2014.

| Kultura

Miloš Biković glumac prve večeri “Filmskih”

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
490x370-DSC-5471.jpg
Glumci "Montevidea" se sinoć poklonili niškoj publici

Za ulogu Tirketa u filmu “Montevideo, vidimo se” Miloš Biković je sinoć glasovima publike izabran za glumca prve večeri “Filmskih susreta”.

Mladi glumac, koji je 2011. godine na “Filmskim” poneo nagradu “Car Konstantin” takođe za rolu Tirketa u prvom filmu “Montevideo, bog te video”, kaže da mu je bilo teže da tumači lik u drugom nastavku.

- U prvom delu sam tačno znao o čemu se radi, a u drugom delu sam morao da nađem način da glavnog lika podredim kolektivnom junaku, što je bio teži zadatak. Osim toga, plašio sam se da priča sa Dolores ne pokvari priču o vernosti i Rosi - kaže Biković.

On, inače, igra glavnu ulogu u još jednom filmu koji će biti prikazan na 49. Festivalu glumačkih ostvarenja. Reč je o ljubavnoj priči “Kad ljubav zakasni” koja je na programu u sredu, 27. avgusta.

Publici na niškoj Letnjoj pozorinici nakon projekcije ostvarenja “Montevideo, vidimo se” poklonila se skoro kompletna glumačka ekipa filma, koja je najbrojnija na festivalu.

filmski1 Ekipa "Montevideo" u Nišu

Pored Bikovića i reditelja Dragana Bjelogrlića, gosti niškog festivala su i Branko Đurić “Pako”, Predrag Vasić “Stanoje”,  Nebojša Ilić “Dunster”, Viktor Savić “Milutinac”,  Aleksandar Radojičić “Balerina”, Ivan Zekić “Bek”, Andrija Kuzmanović “Jakša”,  Nenad Heraković “Vampir”, Uroš Jovčić “Nosonja” , Bojan Krivokapić “Gusar”, kao i Vojin Ćetković i Srđan Timarov.

Zanimljivo je da je ovaj film prikazan jedino na niškim “Filmskim”, kada su u pitanju domaći filmski festivali.

- Izabrali smo niški festival jer je on jedini srpski filmski festival koji ima smisla i jedini je na svetu koji je posvećen glumcima - rekao je Bjelogrlić.

filmski1

Večeras su na programu filmovi “Spomenik Majklu Džeksonu” od 20.30 sati i “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa” od 22 sata.

Komediju “Spomenik Majklu Džeksonu” režirao je Darko Lungulov, a uloge tumače Nataša Tapušković, Boris Milivojević, Mirjana Karanović i Dragan Bjelogrlić.  U filmu glavni lik Marko odlučuje da spasi malo mesto u kome živi i zadrži ljubav svoga života izgradnjom spomenika Majklu Džeksonu.

U filmu Nikole Vukčevića  “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa” glavne role tumače Momčilo Otašević, Goran Bogdan, Ana Sofrenović, Emir Hadžihafizbegović i Nebojša Glogovac. Film govori o Stanku koji treba da ubije čoveka po prvi put. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo treba da vodi ljubav, takođe prvi put.

Trejler za film "Spomenik Majklu Džeksonu"

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: