Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 9. 10. 2014.

| Kultura

Mladi džezeri sviraju u 5 gradova na jugu Srbije

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
800x600-international-jazz-day-nis-29.jpg
Mladi niški muzičari predstavili su se prvi put u Nišu na Internacionalni dan džeza

Koncertom koji će biti održan večeras od 19 sati u Domu kulture u Bosilegradu, Omladinski džez orkestar koji okuplja muzičare sa juga Srbije počinje mini-turneju koja će obuhvatiti nastupe u Leskovcu, Vladičinom Hanu, Vranju i Bujanovcu.

Omladinski džez orkestar okuplja pedesetak mladih muzičara srpske, romske, albanske i bugarske nacionalnosti iz Niša, Leskovca, Vladičinog Hana, Vranja, Bujanovca i Bosilegrada, koji su se “spojili” kroz projekat Nišvil fondacije "Jazz - Multikulturalni izraz".

Nakon nastupa u Bosilegradu, naredni koncert biće održan u četvrtak 16. oktobra u Domu kulture “Vuk Karadžić” u Bujanovcu, a potom u petak 17. oktobra u sali Ekonomske škole u Vranju. Mladi džezeri nastupiće u Vladičinom Hanu u četvrtak 23. oktobra u sali Centra za kulturu i u Leskovcu, u petak 24. oktobra, u sali Pozorišta.

dzez mladi Premijerni koncert Omladinskog džez orkestra na Nišvilu

Na koncertu će, prema rečima organizatora iz Nišvil fondacije, zasebno nastupati pojedinačni sastavi iz pet gradova uključenih u projekat, a zajednički će svi učesnici izvesti tri kompozicije - “Watermelon man”, “When the Saints Go Marchinin’ in” i “Nišville Jubilation”.

Mladi džezeri vežbali su sa iskusnim muzičarima, učestvovali na radionicama Nišvil festivala, a prve nastupe imali su 30. aprila u svojim gradovina na Svetski dan džeza. Kao Omladinski džez orkestar juga Srbije premijerni koncert imali su na Nišvilu na “Youth” stejdžu.

Projekat “Jazz – Multikulturalni izraz” Nišvil fondacija realizuje zajednički sa niškom Muzičkom školom i Muzičkom školom “Stanislav Binički” iz Leskovca. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslav Jović

    07:56 // 10. 10. 2014.

    Žalosno je što ovaj sastav ne nastupa u Svrljigu, u nekoj od tamošnjih sala. Tom mestu trebaju takvi nastupi i vidi se da nadležni Centar za kulturu nema adekvatan osećaj za kreativnost mladih Juga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: