Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 26. 8. 2014.

| Kultura

Moguć nastavak “Vojne akademije”

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
vojna
Deo glumačke ekipe "Vojne akademije" na "Filmskim"

Televizijska serija iz koje su proistekla i dva filma “Vojna akademija” možda će dobiti i svoj nastavak jer je, kako je na “Filmskim susretima” u Nišu rekao reditelj Dejan Zečević, RTS tražio od produkcije novi serijal.

Junaci ove serije osvojili su publiku, a da li će biti nastavka priče o vojnim kadetima, produkcija i dalje razmatra.

- Ukoliko bude trećeg serijala, on će se baviti životima glavnih junaka nakon završetka akademije, a biće ubačeni i novi likovi i zapleti - objašnjava Zečević.

Popularnost serijala “Vojne akademije” potvrdila je i odluka niške publike da za glumca treće večeri “Filmskih susreta” proglasi Bojana Perića koji tumači lik Danijela Stošića.

- Meni je ovo prva nagrada koju sam dobio kao glumac i drago mi je što je upravo došla od publike, jer se zbog njih i bavim ovim poslom. Ova uloga bila mi je izazovna jer se lik koji tumačim stalno nalazi u novim okolnostima - rekao je Perić.

On je napomenuo da tema ovog serijala nije vojska, već prijateljstvo i izazovi mladih ljudi.

Niškoj publici na Letnjoj pozornici sinoć se poklonila i glumačka ekipa filma “Atomski zdesna” predvođena scenaristom i režiserom Srđanom Dragojevićem. Ova tragi-komedija, kako objašnjava glumac Branko Đurić, “metafora je o tome koliko je narod na Balkanu podložan manipulaciji”.

- Ovaj film je malo, ali precizno ogledalo svima nama koji smo pogodne ovce za šišanje. Inače, oduševila me je u scenariju ta nadrealnost i poetika nebulozne komande “atomski zdesna” - kaže Đurić.

atomski Glumci filma "Atomski zdesna"

Osim u ovom filmu gde tumači lik Omera, Đurić se na “Filmskim” predstavio i u filmu “Montevideo, vidimo se” ulogom Paka. Ovim rolama, prema mišljenju mnogih, pa i njegovih kolega, zaslužio je i neku od glavnih nagrada niškog festivala. Međutim, “Gran pri” se prema propozicijama ne dodeljuje glumcu koji nema srpsko državljanstvo.

- Propozicije su čista administracija i mogu se izmeniti. Ne vidim zašto bi zbog njih bila uskraćena nagrada glumcu koji nema naše državljanstvo - kaže glumica Mira Banjac.

Ona je za Đuru imala samo reči hvale, ističući da je on bio taj “koji je pravio atmosferu na setu”.

- Pa meni je najveća nagrada što sam dobio pohvalu za ulogu od jedne glumačke veličine kakva je Mira Banjac - rekao je Đurić.

Večeras su na programu drama o odrastanju dvoje mladih ljudi “Neposlušni” od 20.30 sati i film “Love hunter: Priče iz njujorškog taksija”, priča o Milanu Muminu, frontmenu legendarnog srpskog benda “Love Hunters”, od 22 sata.

Dragojević: Izvinjenje niškoj publici za loš niški dijalekat

S obzirom na to da je deo niške publike zapazio i zamerio reditelju što u filmu “Atomski zdesna” par koji dolazi iz Niša nije “pogodio” niški govor, režiser Srđan Dragojević se izvinio Nišlijama.

- Trudili smo se da to bude što približnije niškom govoru, mada sam od mnogih čuo da je to više ličilo na dijalekat Vlasotinca i Vranja - rekao je Dragojević.

On je napomenuo da je glumački par radio sa svojim kolegama koji su rodom iz Niša na izgovoru južnjačkog dijalekta i da nije bilo namere da se niški govor karikira.

Trejler za film "Neposlušni"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    19:37 // 26. 8. 2014.

    nasoj sreci kraja nema!bas mi neka milina.

  • zortan

    15:44 // 26. 8. 2014.

    Ko zna da mi kaže koja je uloga Vojske , ali stvarno.

    • marko

      16:46 // 26. 8. 2014.

      To niko ne zna, znam samo da troši novac poreskih obveznika.

    • Milan petrovic

      22:51 // 26. 8. 2014.

      Од срца бих ти одговорио .. али би ме исцензурисали овде!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: