Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 28. 5. 2015.

| Kultura

Muzički festival "Constantinus" od 3. do 7. juna

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
filharmonija
Gudački oktet "Beogradske filharmonije" nastupa četvrte festivalske večeri

Oktet Beogradske filharmonije i džez kontrabasista Nenad Vasilić neki su od izvođača koji nastupaju na 6. muzičkom festivalu “Constantinus“, koji će od 3. do 7. juna biti održan u niškoj galeriji Sinagoga.

Ovaj festival tradicionalno se održava u vreme gradske slave, okuplja vrhunske muzičare, i svojim sadržajima, kako kažu organizatori, doprinosi razvoju umetnosti i promociji kulturnog turizma grada Niša.

Kvintet “Academix“, koji povezuje harmoniku, violinu, violončelo, klavir i gitaru, otvoriće ovogodišnji festival u sredu 3. juna. Njihov nastup biće posvećen muzici čuvenog argentinskog kompozitora i bandoneoniste Astora Pijacole. academix Kvintet “Academix“ čine profesori i studenti niškog Fakulteta umetnosti

Ovaj kvintet, čije je nekadašnje ime “Tango Gentlemen“, čine ga profesori, saradnici i studenti Fakulteta umetnosti u Nišu.

Druge festivalske večeri, 4. juna, nastupiće nadareni violinista David Kurtić, inače prošlogodišnji laureat nagrade “Constantinus” koja se svake godine dodeljuje najperspektivnijim mladim muzičarima.

Ovaj mladi violinista, rodom iz Pirota, iza sebe ima mnogobrojne nagrade, a usavršavao se u Norveškoji, Holandiji, Austriji i Nemačkoj.

Eminentni grčki pijanista Dino Mastrojanis nastupiće trećeg dana festivala, 5. juna, a niškoj publici predstaviće se delima Mocarta, Šuberta, Bramsa i Lista.

Grčki koncertni pijanista svoju karijeru izgradio na osnovu savršenog osećaja za ritam i jedinstvene izražajnosti. Njegova ekspresija u izrazu na ovogodišnjem festivalu moći će da se čuje u programu pod nazivom: “L’art du chant appliqué au piano” - navode organizatori festivala.

Nenad-Vasilic-680x510 Nenad Vasilić donosi mešavinu džeza i etno zvuka U subotu 6. juna u Sinagogi kompozicije Mendelsona i Despića izvešće gudački oktet Beogradske filharmonije. Oktet čine koncertmajstor Miroslav Pavlović, violinisti Dušica Mladenović, Aleksandra Milanović i Danilo Novaković, violisti Ivana Uzelac i Tamara Marinković i violončelisti Dušan Kočišević i Katarina Stanković.

Poslednjeg dana festivala publici će se predstaviti kontrabasista Nenad Vasilić, priznati džez muzičar koji je svoj rad već godinama promoviše širom Evrope.

Publika u Nišu još uvek pamti sentimentalni nastup Nenada Vasilića iz novembra 2011. Ove godine Vasilić će imati priliku da ponovo pokaže svu svoju virtuoznost na kontrabasu, spajajući džez sa zvucima etno muzike u okviru promocije svog poslednjeg albuma - napominju organizatori.

Cena pojedinačne karte u predprodaji je 400, a kompleta karata 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u kafeu “Truba” i “Vintage shop”-u.

Nenad Vasilić "Veselenje"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: