Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 28. 7. 2016.

| Kultura

Na "Nišvilu" više od 600 učesnika, opet nedovoljno donatora

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nišvil
Ove godine 110 koncerata na 11 bina; foto: Vanja Keser

Organizatori "Nišvila" dve nedelje pre početka ovog festivala najavljuju da će 660 učesnika na 11 bina održati 110 koncerata. Zvezda Festivala je soul pevačica Džoš Stoun koja će pevati poslednje večeri 14. avgusta.

Iako je ovo jedan od najboljih niških brendova, problemi sa finansijama, prema rečima organizatora, ni ove godine ne izostaju. Direktor "Nišvila" Ivan Blagojević ističe da osim Grada niko drugi ne prepoznaje kvalitet i potencijale jedinstvenog kulturnog događaja u Srbiji.

Naš najznačajniji partner nam je Grad Niš koji ove godine tačno i precizno ispunjava svoje obaveze. Nekome će 20 miliona zvučati kao ogroman iznos, ali to nije dovoljno da pokrije troškove Festivala - kaže Blagojević.

Nišvil Blagojević najavljuje bogat program, ali nezadovoljan donacijama; foto: "Nišvil"On dodaje da mu je cilj da se u narednim godinama sklopi ugovor sa rukovodstvom Niša i da se potpiše višegodišnji ugovor kako bi mimo glavnog programa moglo da se izdvoji više sredstava za prateći besplatan program.

U svetu je jako dobro odjeknula priča da je "Nišvil" u top 10 evropskih festivala po "Gardian"-u, povećala se i kupovina karata iz Londona gde je veliko intersovanje za džez leto. Obaveza je da narednih godina napadnemo destinacije na kojima su najavljeni letovi sa niškog aerodroma i da tamo radimo promo-koncerte kako bismo privukli što više publike - planira Blagojević.

Ministarstvo kulture je za ovogodišnji "Nišvil" izdvojilo 1.200.000 dinara, a Ministarstvo turizma 3 puta više, dok je Ministarstvo sporta sa preko 600 hiljada dinara podržalo program volontera.

Festival će biti održan od 11. do 14. avgusta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko

    10:26 // 29. 7. 2016.

    JEDINSTVENA PRILIKA . reklamiranje zemlje,svi ti Turisti postace Ambasadori Srbije ako se lepo Provedu.Idemo jug Vreme je da se koristi Mozak a ne Srce vise kao po obicaju.Vlast i narod treba da smisli neku vest koja bi nas dovela na sve vece medijske kuce.Na Pozitivan nacin naravno.

  • hm

    08:31 // 29. 7. 2016.

    "osim Grada niko drugi ne prepoznaje kvalitet i potencijale jedinstvenog kulturnog događaja u Srbiji"

    A onda par redova nize: "Ministarstvo kulture izdvojilo 1.200.000 dinara, a Ministarstvo turizma 3 puta više, dok je Ministarstvo sporta sa preko 600 hiljada dinara podržalo program volontera"

    Ove dve recenice su mi malo kontradiktorne.

  • Fema

    16:40 // 28. 7. 2016.

    Steta

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: