Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 23. 8. 2016.

| Kultura

Premijera 2. dela "Zone Zamfirove" u januaru

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Press konferencija Zone
Nastavak filma koji je snimljen po romanu Stevana Sremca; Foto: Nataša Tusić

Počelo je snimanje nastavka kultnog domaćeg filma "Zona Zamfirova" u režiji Juga Radivojevića u Novom Pazaru. “Vrati se, Zone” publika će premijerno moći da vidi krajem januara sledeće godine.

Film govori o ljubomori i zavisti, sukobljavanju emocionalnih i materijalnih ciljeva, koji stavljaju na iskušenje dotad savršen Zonin i Manetov brak. U dramatični razvoj situacije, isprepletane doživljajima ostalih likova, unosi elemente komedije u ovu romantičnu priču smeštenu u stari Niš i Beograd između 1905. i 1908. godine.

Glavne uloge tumače Milan Vasić (Mane) i Brankica Sebastijanović (Zone), a ekipu čini od više od 60 glumaca i 400 statista, među kojima su Ljiljana Dragutinović, Nikola Ristanovski, Milan Lane Gutović, Tanja Bošković, Nela Mihailović, Rada Đuričin, Gorica Popović i Milan Kalinić. Poster Premijera II dela u januaru 2017; Foto: Promo

Snimati filmu Srbiji je kao osvojiti medalju na Olimpijskim igrama. Teško, gotovo nemoguće. Srećom, posle četiri godine priprema, uz pomoć neverovatne pomoći i energije gradova Niša, Pirota, Valjeva, Vranja, Surdulice, Novog Pazara, Sente, Beograda, u kojima snimamo, ovaj film ćemo i završiti - rekao je reditelj Jug Radivojević

On je dodao da je snimanje "Vrati se, Zone" pionirski projekat u Srbiji u kojem učestvuju osam gradova i više od 1.000 ljudi.

Ovo je vreme kada je teško nabaviti sredstva, ali je saradnja više nas koji daju po malo način da napravimo nešto veliko i verujem da je u budućnosti moguće raditi ovako, uz podršku lokalnih samouprava - istakao je Radivojević.

Podsećamo da je projekat krenuo februara 2014. godine kada je na Vlasini počela izgradnja “Zona grada” koga su organizatori najavljivali kao repliku Niša sa početka 20. veka. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    16:47 // 23. 8. 2016.

    Baš mi je drago za Brankicu Sebastijanović,jedva čekam da je vidim u ulozi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: