Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 17. 6. 2016.

| Kultura

Nedelja holandskih filmova u Nišu

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
film sinko
Film "Sinko" inspirisan istinitom pričom

Od petka 17. juna do četvrtka 23. juna u maloj sali niškog bioskopa “Kupina” biće prikazana ostvarenje holandske kinemafografije.

Ukupno će biti prikazano 6 dugometražnih filmova, a publika će imati priliku da vidi i retrospektivu kratkih filmova iz 2009. i 2010. godine. Svakoga dana biće po 4 projekcije, a filmovi su titlovani na engleski jezik.

U petak 17. juna, nedelju 19. juna, utorak 21. juna i četvrtak 23. juna u terminu od 14:30 biće prikazan film “Onjušiti psa”, od 16:15 na programu će ovih dana biti film “Mračna kuća”, ostvarenje “Paklena `63” od 18:15, dok će kratki filmovi biti prikazivani od 20:15.

U subotu 18. juna, ponedeljak 19. juna i sredu 22. juna od 14:15 biće na programu film “Srećan put”, od 16:15 biće prikazivan “Večernji klub”, u teminu od 18:15 biće ostvarenje “Sinko”, a od 20:15 najbolji kratki filmovi iz 2010. godine.

Ulaz na projekcije je besplatan.

dani holandskog filma

Sinopsisi filmova:

"Paklena ‘63."
Ovaj film je zasnovan na istinitim činjenicama iz kobnog dana 1963. godine kada je, zbog jezive temperature i neravnom terenu, na hiljade skejtera pretrpeo promrzline i šokantne povrede.

"Onjušiti psa"
Tom, čiji su roditelji poginuli u bombardovanju Roterdamu, živi na farmi svog strica u Friziji da se sakrije od neprijatelja. Kada je stigao, dobio je lepog nemačkog ovčara da mu pravi društvo, i njih dvoje postaju nerazdvojni.

"Mračna kuća"
Samohrana majka Marija počinje da dobija anonimne pretnje smrću.. Zajedno sa svojom decom, ona beži u svoj bivši roditeljski dom, gde sada živi njena starija sestra Ans. Tokom ovih hladnih zimskih dana u izolovanoj kući na moru, ona se suočava sa svojim traumatskim sećanjima iz detinjstva.

"Srećan put"
Porodica Verbeek otkazuje svoj praznik u Francuskoj, zbog dede koji je veoma bolestan. Tokom leta koje provode kod kuće moraju da se pomiere sa čovekom koji je rešen da ignoriše svoju bolest.

"Večernji klub"
Karen (32) i Mišel (36) sele se sa svojom ćerkom u ekskluzivnu stambenu zonu. Karen ubrzo pronalazi novi uži krug prijatelja - žene iz Večernjeg kluba i njihove muževe.

"Sinko"
Sinko je istinita, jedinstvena ljubavna priča između dve naizgled obične osobe, Rike, prosečne holandske majke četvoro dece i Valdemara, koji je sedamnaest godina mlađi od nje.

Kratki holandski filmovi iz 2009.
Bingo, Fabrika brige, Uobražena ljubav, Diorama, Crkni, Ograde, Jakov film, Trkač u lavirintu, Nestao, Veslač, Stožer, Daska, Crveni kraj i naizgled simbiotsko društvo, Deljenje prelepog zalaska sunca, Zalazak na krovu

Kratki holandski filmovi iz 2010.
Apstraktan dan, Audio tura, Iza zida, Rođendansko iznenađenje, Most, Razbijen mesec, Bukovski, Mačka i miš, Dirkjanova pravila, Buđenje tuge, Postati pravi, Igra konja, Ja sam devojka, U šumi, Drugim rečima, Mo, Poreklo bića, Penis, Šećer

Holandski film "Večernji klub"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: