Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 22. 9. 2016.

| Kultura

Neverbalna predstava japanskog teatra u Pozorištu lutaka

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
predstava-FB-assitej.jpg
U Nišu predstava neverbalnog japanskog teatra; foto: FB događaj "Balkanska turneja predstave"

Predstava "Woven/Ayanasu", u kojoj tokijski glumci izvedbom bez reči predstavljaju vrednosti japanskog društva, biće održana u niškom Pozorištu lutaka u nedelju 25. septembra u 19 sati. Reditelj japanskog teatra "Dora" će dan kasnije održati i pozorišnu radionicu.

Predstava je namenjena i mladoj i odrasloj  publici.

Nastala je kroz istraživački proces na teme međusobnih odnosa i posledica katasrofalnog zemljotresa 2011. godine u Japanu. “Ayanasu” simbolizuje porodicu koja je nukleus svakog društva - kažu u Pozorištu lutaka.

predstava Ulaz na predstavu je slobodanDodaju da ova predstava nosi snažnu poruku o osnovnim i trajnim vrednostima koje se neguju u japanskom društvu, o snazi i značaju emocionalne stabilnosti pojedinca i njegovih odnosa sa svetom.

Glumci tokijskog teatra su na balkanskoj turneji tokom koje će nastupiti i u Novom Sadu i Beogradu.

Organizatori njihovog gostovanja iz Udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ kažu da žele da mladoj publici, pozorišnim stvaraocima, stvaraocima u oblasti plesnog teatra i poštovaocima japanske kulture omoguće "neuobičajen doživljaj i nov pogled u savremenu japansku pozorišnu umetnost".

Ulaz na predstavu je slobodan, a za učešće na radionici potrebna je prijava na mejl [email protected] ili telefonom na brojeve 018 253 962, 018 526 912 i 018 526 913.

Na radionici, koju će u ponedeljak 26. septembra od 11 do 14 sati voditi reditelj Kenjiro Otani, istraživaće se scenski izraz. Namenjena je studentima, profesionalnim glumcima, plesačima i svima koje zanima fizički i plesni teatar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: