Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 20. 6. 2016.

| Kultura

Niški profesori izvode dela nemačkih kompozitora

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Koncert
Na repertoaru nemački kompozitori; foto: FU

U niškom Koncertno-izložbenom prostoru u Knjaževačkoj ulici u sredu 22. juna od 20 sati nastupiće sopran Anita Ferlež Eraković, pijanistkinja Slobodanka Pajić i klarinetista Miloš Mijatović. Ovaj koncert se odvija u okviru konkursa Fakulteta umetnosti.

Na repertoaru ovog trija biće dela poznatih kompozitora tako da će ljubitelji klasične muzike imati priliku da uživaju u delima Špora, Štrausa, Šuberta i Mocarta.

Inače, Fakultet umetnosti u Nišu je početkom godine raspisao Konkurs za koncertne nastupe u 2016. godini u Koncertno-izložbenom prostoru FU, a pravo učešća imali su muzički umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji i inostranstvu.

Sopran Anita Ferlež-Eraković radi u Muzičkoj školi u Nišu, a nastupa sa orkestrom Doma vojske, Niškim simfonijskim orkestrom, orkestrom i horom FU-Niš. Njeni đaci ostvaruju zapažene rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima solo pevača i takmičenjima kamerne muzike.

Pijanistkinja Slobodanka Pajić od 1998. radi kao profesor klavira i korepetitor na odseku za solo pevanje u Muzičkoj školi u Nišu, a 2012. god. postavljena je za šefa departmanta na uporednom klaviru Fakulteta umetnosti u Nišu.

Klarinetista Miloš Mijatović dobitnik je mnbogobrojnih inostranih i domaćih priznanja, a nastupao je širom sveta. Redovan je član Internacionalne asocijacije klarinetista ICA u Americi i Evropske asocijacije klarinetista. Radi kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Ulaz na koncert je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: