Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 23. 8. 2016.

| Kultura

"Nišvil": Za pojedine niške medije festival nije postojao

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Nišvil
Nišvil ove godine posetilo 170.000 ljudi; Foto: Vanja Keser

O Pantelejskom vašaru na dve strane, a o "Nišvilu" ni reč - tako je, kažu organizatori najvećeg džez festivala na Balkanu, izgledao jedini niški dnevni list - "Narodne novine" u danima "Nišvila". O festivalu, dodaju, nije izveštavo ni "Belami".

Kako kažu u "Nišvil" fondaciji, za praćenje ovogodišnjeg festivala akreditovalo se više od 400 novinara iz 150 redakcija iz zemlje i sveta, ali ne i novinari medija u vlasništvu Vidosava Vitka Radomirovića i njegove porodice, koji su inače na poslednjim gradskim konkursima za finansiranje medija dobili najviše para poreskih obveznika za svoj program.

Jedino "Narodne novine" i "Belami" nisu objavili nijednu informaciju o niškom džez festivalu ni kao najavu, niti izveštaj sa manifestacije koju je britanski “Gardijan” stavio na listu 10 najboljih džez festivala – saopštili su iz "Nišvila".

Oni dodaju da je “Nišvil”, i prema ocenama mnogih, najznačajnija kulturna manifestacija koju su ispratili mnogi domaći i strani mediji. Ipak, ističu, u danu kada je počeo festival, “Narodnim novinama” je važniji bio Pantelejski vašar. NIšville Više od 400 novinara iz 150 redakcija; Foto: Nišvil

Nišvil zahvaljuje svim medijima koji su ispunili javni interes informisanja i prezentovali događanja na "Nišvillu" u skladu sa svojim programskim koncepcijama – dodaju.

Vlasnik televizije "Belami" Vidosav Radomirović nije odgovorio na telefonske pozive niti SMS poruke novinara "Južnih vesti", pa nismo uspeli da od njega dobijemo odgovor zašto mediji u vlasništvu njegove porodice nisu pratili niški džez festival.


Gde se sve video “Nišvil”

Posle 8 godina, kažu organizatori festivala, nacionalni servis RTS je ponovo snimao "Nišvil" i na svojim programima će emitovati 15 emisija sa nastupima učesnika glavnog programa, a generalni direktor javnog servisa Dragan Bujošević je u nedelju 14. avgusta i lično pratio veliko finale.

Niški džez festival tradicionalno prati i pokrajinski javni servis RTV Vojvodina koji, podsećaju, već godinama u Niš šalje radijske i TV ekipe koje tokom festivala snimaju specijalne emisije, dok niško dopsiništvo RTV Vojvodine šalje redovne dnevne izveštaje.

Televizija N1 je i ove godine izveštavala sa "Nišvila" u sklopu čega je išlo i nekoliko direktnih uključenuja u program koji se, osim u Srbiji, prati i u BiH i Hrvatskoj.

Osim niških i regionalnih radio i TV stanica i veb sajtova, sa "Nišvila" su, između ostalih, redovno izveštavale i ekipe RTS-a, B92, TV Prva, TV Pink, nacionalnih servisa Bugarske i Makedonije, turske Anadolije, ruskog Sputnjika, Radija France International, australijskog nacionalnog SBS radija, Al Jazeera, čikaškog lista “Serbian Mirror”, nemačkog WDR-a, atinskog Press project-a, agencija Beta i Tanjug, kao i štampanih medija: NIN, Blic, Vreme, Večernje novosti, Danas, Nedeljnik, Republika.

Uz sve to, dodaju, Ministarstvo kulture Kine je poslalo novinara i snimatelja koji su pratili nastupe kineskog sastava Golden Buddha Jazz Band, ali i kompletan program "Nišvila" 2016.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    23:01 // 23. 8. 2016.

    Nece se izgube ni jedan ni drugi - udario tuk na luk...

    • NIŠKI

      10:28 // 24. 8. 2016.

      Mediji u vlasništvu navedenih vrlo selektivno, tendeciozno i loše izveštavaju o ovakvoj vrsti manifestacije. Evo primera! Zadnji salon urbanizm, medjunarodnog značaja, održan je u Nišu u organizaciji Zavoda za urbanizam Niš. U pomenutim medijima ni reči a razlozi su??? njima poznati. Grad izdvaja sredstva za te medije, grad je osnivač Zavoda, izveštavanja nije bilo. Pogodite zašto?

  • Петар

    18:10 // 23. 8. 2016.

    Па дал мислите да ће она што имитира Бећковићку да прича о овоме-они сви знају за Јецу, Цецу, Вики, Коки, Рики...ово је за њих нешто што не могу уопште да схвате...немају пријемнике за то! А народне новине нисам читао икс година, има толико бољих новина. Схватам поенту и треба да се стиде, ал немају чиме!

  • žika

    15:16 // 23. 8. 2016.

    Još nešto. Baš se pitam kako izgleda ta cenzura: da li gazda kaže nema da se ide na Nišvil ili se to prosto podrazumeva i čita između redova (autocenzura)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: