Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 14. 8. 2012.

| Kultura

Objavljen program Filmskih susreta

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
neda arneric
Sa prošlogodišnjeg festivala

Na Filmskim susretima u Nišu biće prikazano 13 filmova u konkurenciji. Ove godine neki od filmova biće prikazivani i u bioskopu, a ovdašnja publika imaće prilike da pogleda i neke niške premijere.

Organizatori festivala najavljuju i bogat prateći program, promocije knjiga i omaže glumcima. Prodaja karata počinje u sredu.

- Ovo je najkvalitetniji i najbolji program koji smo u ovom trenutku mogli da organizujemo. Trudili smo se i da program okupi raznovrsnu publiku - rekao je Srđan Savić, direktor festivala.

Festival će biti otvoren u subotu, 25. avgusta, filmom "Šešir profesora Koste Vujića", a nakon toga će biti prikazan film "Crna Zorica".

- Očekujemo da će Niš tokom festivala ugostiti veliki broj glumaca, a u toku su dogovori i sa desetak stranih glumaca koji igraju u filmovima koji će biti prikazani u Nišu - rekao je Dejan Dabić iz NKC-a.

U nedelju će biti održane niške premijere filmova "Zverinjak" i "Dr Rej i Đavoli", a između filmova biće tradicionalo prikazan filmski "In Memoriam".

zucko Film "Žućko"

Trećeg dana festivala biće prikazana čak 4 filma, što do sada nije bila praksa. Jedan od tih filmova je "Narcis i eho", a on će biti prikazan od 18h u bioskopu "Kupina".

- Filmovi "Narcis i eho" i "Frau Ajnštajn" nisu namenjeni širokoj publici, ali će svakako imati svoje gledaoce. Zbog toga što su hermetični i specifičniji u odnosu na druge rešili smo da njih prikažemo u "Kupni" - objasnio je Savić

Tog dana gledaoci će na Letnjoj pozornici, moći da pogledaju "Ustaničku ulicu". A Nišlijama će premijerno biti prikazan film "Praktični vodič sa pevanjem i plakanjem" koji govori o tome šta se dešava kada se stranci i stanovnici Beograda susretnu. U ovom filmu ispričane su 4 različite priče o ljubavnim iskušenjima da se pronađe prava osoba.

ešir Scena iz filma "Šešir profesora Koste Vujića"

Iste večeri na programu je i film "Klip", a organizatori su najavili da će ovaj film biti prikazan posle ponoći jer nije namenjen mlađima od 18 godina i sadrži eksplicitne scene.

Između filmova "Ustanička ulica" i "Praktični vodič" biće uručena nagrada "Pavle Vujisić", a kako najavljuju organizatori dobitnik ove nagrade biće poznat u ponedeljak.

U utorak, 28. avgusta, od 18h u bioskopu "Kupina" biće prikazan dokumentarno-igrani film "Frau Ajnštajn", koji govori o Milevi Marić, a u kome glavnu ulogi igra Anica Dobra.

parada Film "Parada"

Od 20:30h na Letnjoj pozornici su filmovi "Parada" i "Žućko - priča o "Radivoju Koraću". U pauzi između ova dva filma biće dodeljena nagrada "Ona i on". 

Niškoj publici će premijerno biti prikazani i filmovi "Smrt čoveka na Balkanu" i "As pik - loša sudbina". Ovi filmovi će biti prikazani u sredu, 29. avgusta.

Poslednjeg dana festivala 30. avgusta biće dodeljene nagrade, a kako je ranije najavljivano biće prikazan i film "Orkestar".

Iz Niškog kulturnog centra najavljuju da će do kraja nedelje biti objavljen i prateći program festivala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: